Dacian Cioloș: Fuziunea dintre USR și Plus s-a încheiat. Ne concentrăm pe câștigarea alegerilor în 2024

Publicat: 02 oct. 2021, 12:02, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
Dacian Cioloș: Fuziunea dintre USR și Plus s-a încheiat. Ne concentrăm pe câștigarea alegerilor în 2024
Ciolos si Barna_INQUAM_Octav_Ganea

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat la Congresul USR Plus că procesul de fuziune dintre cele două partide s-a încheiat. De acum trebuie să se concentreze pe câștigarea alegerilor din 2024.

Am lăsat în urmă astăzi, sper, cu acest Congres, procesul de fuziune. Eu il consider încheiat, Poate vor mai exista fricţiuni şi neînţelegeri, e uman, deşi ar putea afecta şi puterea noastră de a creşte. Vor mai exista probabil tendinţe de tabere, dar i-aş ruga pe cei care vor să îşi găsească refugiul în ele să se gândească bine înainte de a construi ziduri. Dacă o opinie care nu ne place nu devine marginală şi suficient de mulţi dintre noi o susţin, înseamnă că are îndreptăţirea de a exista, chiar dacă nu întotdeauna ne place. Sunt convins că vom învăţa împreună dialogul, vom învăţa să ne ascultăm să ne auzim şi să împărtăşim idei, chiar dacă nu sunt întotdeauna exact cele pe care le avem şi noi”, a afirmat Dacian Cioloş, sâmbătă, la Congresul USR PLUS.

El a subliniat că USR PLUS este un partid relevant pentru societatea românească şi un eventual eşec al acestuia riscă să fie şi eşecul ţării.

Nu uitaţi niciun moment că avem un partid relevant pentru politica românească şi extrem de important pentru societate. Eşecul nostru riscă să fie şi eşecul acestei ţări. De aceea e important ce vom vota şi ce vom decide. Suntem cei care pot schimba România şi schimbarea începe astăzi. USR PLUS este partidul politicii de astăzi şi de mâine al încrederii şi al schimbării. Va fi greu, dar va fi pentru o Românie mai bună„, a adăugat Cioloş. 

Victorie în 2024

Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele. Vedeţi ce se întâmplă astăzi şi cum e totul paralizat pentru că depindem de forţe politice incapabile să îşi depăşească propriul interes de partid. Vedeţi cum PSD se pregăteşte să acapareze întreaga putere, speculând incapacitatea politică a PNL. Şi vedeţi cum reprezentanţii extremei drepte sunt pregătiţi să arunce totul în aer. Nu avem altă soluţie decât să alegem între a câştiga toate alegerile sau a deveni un partid-balama, ceea ce nu ne dorim şi nu ăsta e scopul pentru care am intrat în politică. Astăzi decidem dacă începem construcţia unui partid mare, puternic şi capabil să învingă toate celelalte forţe politice„, a spus Cioloş.

Potrivit acestuia, USR PLUS este dator să ofere majorităţii românilor încrederea că vor scăpa de „sărăcie şi haos”.

Suntem datori să apărăm guvernarea de tentaţia hoţiei care a marcat ultimii 30 de ani. Suntem datori să oferim majorităţii românilor încrederea că vom scăpa din sărăcie şi haos, iar noi, USR PLUS, ne înţelegem această misiune. Dar pentru asta trebuie să fim în stare să câştigăm viitoarele alegeri. Ştiu cât de grele au fost ultimele patru rânduri de alegeri şi că speram ca, odată ele încheiate, să intrăm într-o normalitate„, a menţionat Cioloş.

Preşedintele ales al USR PLUS a atras atenţia că „timpurile pe care le trăim au o încărcătură dramatică pentru anii care vin” şi „căderea în extremism este o tentaţie la care rezistă foarte puţini”. „Şi vedem cât de toxică este la toate celelalte partide din România”, a susţinut el.