Dacian Cioloș: Opoziția Austriei nu este un accident; Este si rezultatul politicii noastre

Europarlamentarul Dacian Cioloş e de părere că opoziţia Austriei faţă de extinderea Schengen nu este un accident ci este rezultatul politicii noastre. Mai mult, acesta consideră că: „am fost luaţi ostatici într-o tentativă a guvernului de la Viena de a duce dosarul european privind politica de azil într-o direcţie favorabilă lor”.

„Ce vedem azi în poziţia guvernului Austriei este cinism la rang de politică de stat, faţa hidoasă a populismului şi politicieni pentru care parteneriatul e bun doar atunci când serveşte intereselor proprii. Am fost luaţi ostatici într-o tentativă a guvernului de la Viena de a duce dosarul european privind politica de azil într-o direcţie favorabilă lor. Era previzibil, dar, din păcate, politicienii români s-au concentrat mai mult pe cum să iasă ei bine în presă, în loc să negocieze ferm, în ultimii ani şi în ultimele luni, o poziţie puternică a României. Opoziţia Austriei nu este un accident. Dincolo de jocurile politice de la Viena, este şi rezultatul politicii noastre”, a scris Cioloş.

Fostul comisar european a declarat că pentru a obține lucruri în negocieri e nevoie de relații de încredere suficient de puternice.

„Poţi obţine lucruri în negocieri când construieşti relaţii de încredere suficient de puternice cât să conteze atunci când celălalt trebuie să facă o alegere dificilă. Pentru mine, este evident cine nu şi-a făcut treaba în interesul ţării, acum şi în anii care au trecut. Dar mi-aş dori să înţelegem cu toţii că nu vom avea niciodată o poziţie puternică în UE, pe măsura forţei pe care trebuie să o aibă România, atâta vreme cât avem politicieni periferici şi provinciali”, a adăugat Dacian Cioloş.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...