Dan Ilie Morega rămâne în arest la domiciliu. Decizia instanței este definitivă

Publicat: 01 apr. 2024, 15:43, de Cezar Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Dan Ilie Morega rămâne în arest la domiciliu. Decizia instanței este definitivă
Dan Ilie Morega rămâne în arest la domiciliu

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, rămâne în arest la domiciliu. Decizia a fost luată luni de magistrații Tribunalului București și este definitivă.

Totodată, Tribunalul București a respins contestația procurorilor care au cerut înlocuirea arestului la domiciliu cu arestul preventiv al fostului prefect de Gorj.

“În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen. rap. la art. 204 C.pr.pen. respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva încheierii din data de 23.03.2024., a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024.

În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. rap. la art. 204 admite, în parte, contestaţia formulată de inculpatul Morega Dan Ilie împotriva încheierii din data de 23.03.2024., a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, pronunţată în dosarul nr. 8532/299/2024 şi în rejudecare: În baza art. 221 alin. 1 C.proc.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi domiciliul din Or. .., fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se arată în minuta instanţei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au cerut Judecătoriei Sectorului 1 ca Dan Ilie Morega să fie arestat preventiv, după ce fostul prefect de Gorj a încălcat controlul judiciar și s-a urcat din nou la volan deși avea persmisul retras din motive medicale.

Instanța a decis arestarea la domiciliu a lui Morega, măsură contestată atât de fostul prefect cât și de procurori.

În ultima perioadă, Morega a fost depistat  de mai multe ori la volan deşi nu mai are permis de conducere, de patru ori în judeţul Gorj, o dată în judeţul Mehedinţi şi ultima dată în Bucureşti.