Dan Ilie Morega, trimis în arest la domiciliu. Va purta brățară electronică 

Publicat: 23 mart. 2024, 13:42, de Cristian Matache, în News , ? cititori
Dan Ilie Morega, trimis în arest la domiciliu. Va purta brățară electronică 

Judecătoria Sectorului 1 a decis într-o sentință emisă astăzi că fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, să fie plasat în arest la domiciliu

Polițiștii au notificat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 după ce Dan Ilie Morega a fost prins conducând fără permis pentru a șasea oară. Fostul prefect de Gorj este deja sub control judiciar pentru aceeași infracțiune și, întrucât a încălcat condițiile acestei măsuri preventive, este expus acum riscului unei sancțiuni mai severe, susțin aceleași surse.

Judecătoria Sectorului 1 a decis într-o sentință emisă astăzi că fostul prefect de Gorj să fie plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, fiind supravegheat cu un dispozitiv electronic.

„Organul de poliție din zona de reședință a inculpatului este desemnat pentru a supraveghea respectarea obligațiilor acestuia pe durata arestului la domiciliu”, se specifică în decizia instanței. Sentința poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Ieri, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a solicitat Poliției să investigheze prompt incidentele de agresiune fizică și verbală la care a fost supusă o jurnalistă vineri, în timp ce se afla la biroul lui Dan Ilie Morega, fostul prefect al județului Gorj, pentru a participa la o conferință de presă, informează Agerpres.

Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a declarat la Digi24 că Morega are șase dosare penale deschise pentru încălcări ale regulilor de circulație și că a fost preluat de o echipă medicală, urmând cel mai probabil să fie internat. În ziua în care a fost prins pentru a șasea oară conducând fără permis, Morega a atacat și insultat o echipă Digi24, conform imaginilor difuzate de televiziune. Reprezentantul IGPR a calificat acest incident drept grav și drept „un atac la adresa libertății presei”.