Dan Negru: Spuneți-le copiilor că azi nu e despre Moș Crăciun!

Dan Negru are un mesaj pentru părinți, pe pagina sa de Facebook, postat cu ocazia zilei de Crăciun, 25 decembrie: „Spuneti-le copiilor că ziua de azi nu e despre Moș Crăciun! E despre Nașterea lui Iisus”.

Dan Negru îi îndeamnă pe părinți să le spună copiilor că această sărbătoare a Crăciunului semnifică, înainte de toate, nașterea lui Isus, nu neapărat ideea de ”Moș Crăciun”. Este momentul care, practic, ”a împărțit timpul în două”.

Ne place sau nu, evenimentul de azi, nașterea lui Iisus, a împărțit timpul in două: ÎNAINTE și DUPĂ Hristos. Așa se numără anii in istorie. Toată planeta s-a aliniat nașterii Lui, toți suntem in 2021, credincioși sau atei, pentru că Iisus s-a născut acum 2021 ani.De la nașterea Lui încoace se numără anii! Au trecut 2021! Ziua de azi e despre nașterea celui care a împărțit timpul in două! Și asta nu e despre religie sau credință, e despre cultură generală. Spuneti-le copiilor că azi e despre nașterea Celui care a biruit lumea. Și timpul”, scrie prezentatorul TV pe pagina sa de Facebook.

Dan Negru a ales un loc special pentru a-și petrece Crăciunul. Îndrăgitul prezentator TV se află în această perioadă chiar la Betleem, locul unde s-a născus Iisus Hristos.

Mai multe articole...

2 COMENTARII

 1. O propagandă ieftină și idioată venită chiar din partea unui bănățean prost pe al său nume Dan Negru.

  Cine este cu adevărat Mos Crăciun?

  Moș Crăciun este un personaj mitologic care împarte cadouri tuturor copiilor în noaptea de Crăciun (de 24 spre 25 decembrie).
  Moș Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roșu, având o barbă lungă și albă și locuind într-o țară nordică (mai frecvent în Finlanda sau în Canada).

  Sfântul Nicolae din Myra (Demre) reprezintă sursa primară de inspirație pentru Moș Crăciun. El a trăit în secolul al IV-lea și a fost un episcop creștin al provinciei Licia din Anatolia bizantină, fiind renumit pentru faptul că împărțea cadouri oamenilor săraci. El a dăruit câte 100 de galbeni la trei fete sărace, bani care să le slujească de zestre, așa încât fetele să se poată mărita în loc să fie silite să se prostitueze. Moș Crăciun a fost asemănat cu Odin, un zeu important la popoarele germanice.

  Conform legendei, această practică ar fi fost adusă în Statele Unite de către coloniștii olandezi ce s-au stabilit în New Amsterdam în secolul XVII. Această idee este însă greșită, imigranții olandezi fiind protestanți detestau cultul sfinților, împreună cu cel al Sfântului Nicolae.

  Semnificația sărbătorii actuale de Crăciun este specifică geto-dacilor. În aceeași zi se celebrau Saturnaliile romane, apoi moartea și renașterea zeului solar de origine iraniană, Mithra, și, după trei secole de la apariția creștinismului, a început să se serbeze nașterea lui Isus. Determinantul „Moș (Crăciun)” semnifică vârsta înaintată a zeului care trebuia să moară și să se nască de Anul Nou. Existența lui dura 365 sau 366 de zile, îmbătrânea, deceda și învia la începutul anului următor. În tradițiile populare, Crăciunul apare fie ca o zeitate cu puteri supranaturale, fie ca un om obișnuit (un bătrân, pastor cu barba de omăt, vecin cu Moș Ajun, etc). Vestimentația lui era alcătuită din costum popular, anotimpul sugerat fiind primăvara

 2. Cu toții avem nevoie de puțin Crăciun
  Crăciunul este mai mult decât o sărbătoare a unui eveniment istoric care a avut loc acum 2.000 de ani.
  În limbaj religios, totul se traduce: „Am nevoie de un salvator!” Despre asta, desigur, este vorba despre Crăciun.

  Poate părea ciudat să începi o rubrică despre bucuria Crăciunului reflectând asupra oamenilor și al copiilor.
  Credința lor într-un Dumnezeu iubitor și milostiv nu eșuează niciodată să mă inspire. În schimb, putem fi mângâiați și întăriți de cuvintele: Îngerului care s-a arătat păstorilor în acea primă noapte de Crăciun: „Nu vă temeți, căci iată, vă vestesc o veste bună de mare bucurie care va fi pentru tot poporul. Căci astăzi, în cetatea lui David, ți s-a născut un mântuitor, care este Mesia și Domnul” (Luca 2:10-11)

  Păstorii din Betleem

  În ţinutul acela, erau nişte păstori care stăteau afară, în câmp, şi făceau de strajă noaptea împrejurul turmei lor.
  9Şi iată că un înger al Domnului s-a înfăţişat înaintea lor, şi slava Domnului a strălucit împrejurul lor. Ei* s-au înfricoşat foarte tare.
  * Luca 1:12
  1Dar îngerul le-a zis: „Nu vă temeţi, căci vă aduc o veste bună, care va fi o mare bucurie pentru* tot norodul:
  * Gen 12:3 Mat 28:19 Marc 1:15 Luca 2:31 Luca 2:32 Luca 24:47 Col 1:23
  astăzi*, în cetatea lui David, vi s-a născut un Mântuitor**, care† este Hristos, Domnul.
  * Isa 9:6 ** Mat 1:21 † Mat 1:16 Mat 16:16 Luca 1:43 Fapte 2:36 Fapte 10:36 Fil 2:11
  Iată semnul după care-L veţi cunoaşte: veţi găsi un prunc înfăşat în scutece şi culcat într-o iesle.”
  Şi deodată, împreună cu îngerul s-a unit o mulţime de oaste cerească, lăudând pe Dumnezeu şi zicând:
  * Gen 28:12 Gen 32:1 Gen 32:2 Ps 103:20 Ps 103:21 Ps 148:2 Dan 7:10 Evr 1:14 Apoc 5:11
  „Slavă* lui Dumnezeu în locurile preaînalte şi pace** pe pământ între oamenii plăcuţi† Lui.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole