Dan Petrescu a vorbit despre posibilitatea de a pregăti naționala României: “Înseamnă că au încredere în mine” (Video)

Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu a fost contatat de conducerea Federaţiei Române de Fotbal pentru a i se oferi postul de selecţioner al echipei naţionalei a României. Tehnicianul a mai spus că oricine poate achita clauza de reziliere din contract, aceasta nefiind una ” aşa de mare”.

Eu am fost antrenor liber şase luni şi nu am fost sunat. Am venit de trei luni la CFR Cluj şi nu am fost sunat niciodată de nimeni de la FRF. Eu nu am primit niciun telefon de la nimeni. Am clauză de reziliere la CFR. Oricine îşi permite să o plătească, nu e aşa de mare. Celor care mă propun la naţională le mulţumesc, înseamnă că au încredere în mine, dar nu decid ei cine va fi antrenorul naţionalei. Însă din ce am înţeles va rămâne acelaşi antrenor (n.r. – Mirel Rădoi). Aşa am înţeles, nu ştiu dacă este adevărat. Eu chiar nu ştiu ce să zic”, a spus Petrescu.

Întrebat dacă ar accepta o propunere din partea FRF în cazul în care aceasta va veni, tehnicianul a afirmat: „Eu nu răspund la întrebări cu dacă sau parcă. Atunci când voi primi o ofertă vă dau cuvântul că voi spune. Până atunci, dacă nu am nicio ofertă de la nimeni, ce să răspund? Eu vreau să mă concentrez sută la sută la CFR Cluj. Dacă vine vreo ofertă de la echipa naţională a României sau de la alte naţionale voi spune sută la sută. Acum sunt bine unde sunt, pe scaunul echipei campioane a României„.

Parcursul naţionalei de până acum este un eşec. Când ne-am lăsat de fotbal noi, cei din generaţia noastră, am spus că o să vă fie dor de noi şi că 20 de ani nu ne mai calificăm la Mondiale. Dar cred că am greşit, vor fi 30 sau 40 de ani… 40 de ani, aşa văd eu. Şi va fi foarte greu în condiţiile în care ai o grupă cu Macedonia şi Armenia şi nu poţi să te califici de pe locul doi… Ce să mai vorbim? E foarte deranjant, dar asta este situaţia, trebuie să o acceptăm. Nu ştiu ce trebuie să se întâmple, dar o grupă mai uşoară nu cred că vom mai avea în preliminariile unei Cupe Mondiale”, a adăugat Petrescu.

Naționala României a ratat, duminică seară, calificarea la barajul pentru Cupa Mondială 2022 din Qatar. Selecţionerul Mirel Rădoi a anunţat că nu va mai conduce echipa naţională.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole