Dan Vîlceanu nu crede că USR PLUS va vota moțiunea de cenzură. Liberalii mizează pe deciziile USR de după congres

Publicat: 01 oct. 2021, 09:45, de Mihaela Verdes, în ESENȚIAL , ? cititori
Dan Vîlceanu nu crede că USR PLUS va vota moțiunea de cenzură. Liberalii mizează pe deciziile USR de după congres

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, nu crede că USR PLUS ar vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD. Liberalul consideră că acest vot ar avea efecte electorale pe termen mediu şi lung pentru foștii parteneri de coaliție.

„Să vedem ce va face USR. USR PLUS va avea un congres în weekend-ul acesta şi se va alege preşedintele. Îşi vor alege şi Birou, sau cum se numeşte la ei organismul de conducere, şi după aceea sunt convins că vor lua o decizie.

Mi-e greu să cred, totuşi, deşi în politică niciodată să nu zici niciodată, dar mi-e greu să cred totuşi că USR s-ar putea lega la cap cu un vot alături de PSD. Mi-e greu să cred, pentru că asta ar însemna o dezamăgire a electoratului lor şi efecte electorale pe termen mediu şi lung”, a precizat Dan Vîlceanu.

Un președinte ales se gândește mai mult la partid, decât un candidat

Purtătorul de cuvânt al USR PLUS, Ionuţ Moşteanu, a anunțat că partidul va vota prima moţiune de cenzură care va ajunge la vot. În replică, Vîlceanu a spus: „USR a spus asta înainte să aibă un congres”

Ministrul de finanțe este convins că un preşedinte ales se va gândi la propriul partid mai mult decât se gândesc candidaţii din acest moment.

În momentul în care devii preşedinte al USR trebuie să te gândeşti ce se va întâmpla cu partidul tău pe termen mediu şi lung. Iar un vot alături de PSD, culmea exact al USR-ului care îi blama pe alţii că votează alături de PSD, ar însemna pentru electoratul lor o daună pe termen mediu şi lung. Sunt convins de lucrul acesta”, a mai afirmat Dan Vîlceanu, prezent la lansarea campaniei anti-contrabandă.

Și Vîlceanu ține secretă strategia PNL

Liberalul a fost întrebat cine ar putea lua locul lui Florin Cîţu în funcţia de prim-ministru şi dacă PNL are plan de rezervă.

Şi dacă ar exista o strategie nu v-aş spune-o. Pe de altă parte, vă garantez că nimeni nu va lua locul domnului Cîţu. Acum vorbim de preşedintele Partidului Naţional Liberal, care a fost ales acum câteva zile cu puţin peste 60%.

Adică o victorie destul de categorică şi nimeni nu îşi pune problema în momentul acesta să schimbe premierul. Nici măcar preşedintele, care ar putea să facă acest lucru. Dar deja a declarat, vă aduceţi aminte, în mai multe rânduri, că premierul nu are motive să demisioneze şi nici să fie demis”, a precizat secretarul general al PNL.