Dana Războiu a vorbit despre relația abuzivă în care s-a aflat mai mulți ani

Fosta prezentatoare TV Dana Războiu a vorbit despre relația abuzivă în care s-a aflat mai mulți ani și despre ce înseamnă frica de a te considera o victimă a violenței domestice.

Dana Război a mărturisit, în cadrul emisiunii Deșteptarea României de la Europa FM, că este foarte greu să pleci dintr-o relație abuzivă și că i-a luat mai mulți ani până a putut să meargă mai departe.

În întâmpinarea mea a venit internetul, m-am salvat citind articole scrise de psihologi, așa mi-am făcut curaj. Mi-a luat ani de zile, vreo 5-7, spun 5 pentru că dacă spun 7 nu mă crede nimeni, atât de mult mi-a luat ca să pot să plec.

Se pleacă foarte greu și, de obicei, pe victimă nu o susține nimeni. Femeia, cu cât e mai inteligentă, mai pe picioarele ei, refuză statutul de victimă, cât timp eu spun că nu sunt o victimă înseamnă că nici nu am de ce să plec. Mai e ceva, victima dă tot timpul vina pe ea. (…) Ajungi să te bucuri doar când partenerul doarme, abia atunci poți să respiri, să trăiești, ajungi să nu mai ai deloc încredere în tine”, a spus Dana Războiu.

Se va vorbi foarte mult despre healing și în România…

Ea a mai evidențiat că trauma pe care o suferă victima violenței domestice, fie că e fizică sau la nivel mental, este una asemănătoare cu stresul post-traumatic, doar că trauma are loc în fiecare zi.

Ajungi să nu mai poți să respiri, să nu mai scoți un cuvânt, pentru că orice lucru pe care îl faci greșit poate fi pedepsit. E o traumă transgenerațională, se va vorbi foarte mult despre healing și în România...

Victimele abuzului domestic suferă de complex post-traumatic pentru că trauma lor e zi de zi și vine tocmai din partea celor ce îi iubește. Cereți-le partenerilor voștri respect, spuneți-le că vreți respectul lor”.

Dana Războiu a fost căsătorită cu fostul ministrul al Sănătăţii, Ovidiu Brânzan. Cei doi s-au despărțit în anul 2005, după ce ea l-a acuzat de agresiune fizică pe Brânzan (care a negat că ar fi agresat-o). Cel de-al doilea soț al Danei Războiu a fost omul de afaceri Bogdan Enoiu, de care a divorţat după 11 ani de căsnicie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...