Dana Spinanț este noul director general al Direcţiei Generale Comunicare a Comisiei Europene

Dana Spinanț a fost numită în funcţia de director general al Direcţiei Generale Comunicare (DG COMM). Aceasta este primul cetățean român care preia conducerea unei direcții generale a Comisiei, semnalează eurodeputatul Siegfried Muresan.

Dana Spinanț se va ocupa cu comunicarea către mass-media şi public a priorităţilor politice ale Comisiei şi ale politicilor UE.

”Aceasta ţine Comisia la curent cu evoluţiile politice şi cu tendinţele opiniei publice şi ale mass-media, defineşte şi monitorizează imaginea corporativă a Comisiei, furnizând în acelaşi timp instrumente de comunicare corporativă şi expertiză altor departamente ale Comisiei”, se arată în documentul citat.

Dana Spinanț are experienţă profesională de peste 30 de ani, dintre care aproape 14 ani la Comisie şi 6 ani în diverse funcţii de conducere în domeniul comunicării politice.

”Ea a jucat un rol esenţial în elaborarea comunicării politice strategice a Comisiei către mass-media, public şi părţile interesate. În plus, a avut un rol esenţial în dezvoltarea campaniilor de comunicare şi în extinderea comunicării Comisiei prin intermediul reţelelor sociale. Experienţa sa în sectorul comunicării şi al mass-media este subliniată şi de poziţia sa anterioară de purtător de cuvânt şef adjunct al Comisiei Europene”, se mai arată în documentul citat.

Potrivit acestuia, în noua sa calitate, ”ea îşi va valorifica cunoştinţele sale cuprinzătoare privind diverse aspecte ale politicii de comunicare, concentrându-se pe asigurarea unei direcţii strategice şi pe coordonarea proiectelor majore”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole