Danemarca ar putea renunța la toate restricţiile anti-COVID-19

Danemarca ar vrea să renunțe la toate restricțiile anti-COVID chiar până la sfârșitul lunii ianuarie, în ciuda numărului mare de infectări, a anunțat Guvernul din Copenhaga.

Decizia a fost luată de autorităţile daneze la câteva zile după ce Marea Britanie, Irlanda şi Olanda, au anunțat decizii similare, în ciuda numerelor mari de infectări cu Omicron înregistrate în Europa, informează Reuters.

Doresc ca includerea COVID-19 în categoria bolilor ameninţătoare pentru societate să fie suprimată începând de la 1 februarie 2022”, a declarat ministrul danez al Sănătăţii, Magnus Heunicke.

Guvernul danez doreşte să menţină doar pentru încă patru săptămâni anumite restricţii privind pătrunderea pe teritoriul ţării, precum obligativitatea realizării de teste anti-COVID-19 şi plasarea în carantină, în funcţie de ţara de provenienţă.

Danemarca a relaxat deja restricţiile în urmă cu două săptămâni, după un lockdown de o lună, permiţând redeschiderea cinematografelor şi a sălilor de concerte, însă anumite reglementări sunt încă în vigoare, precum orare limitate de funcţionare pentru restaurante şi purtarea obligatorie a măştii sanitare, reaminteşte Reuters.

Decizia Guvernului, care va trebui să fie însă aprobată şi de Parlament, va reprezenta cea mai amplă relaxare a restricţiilor adoptate împotriva COVID-19 în rândul ţărilor nordice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...