Daniel Fenechiu (PNL) se alătură revoltei avocaților

Daniel Fenechiu (PNL) vorbește despre nemulţumirile avocaţilor. Aceştia îşi doresc un tratament corect, că nu îşi doresc să schimbe regulile peste noapte şi să fie găsiţi vinovați pentru pagubele bugetare.

În momentul de faţă, avocatura vine după o perioadă foarte grea, o perioadă de un an şi jumătate de pandemie, după criza energetică şi după câteva luni în care întreaga activitate a instanţelor a fost blocată de protestul magistraţilor, este şi astăzi blocată. Astăzi, un avocat plăteşte din banii pe care îi încasează de la client 19% TVA, 14% contribuţie de pensie la sistemul propriu, plăteşte 10% impozit pe venit şi plăteşte CASS plafonat la nivelul a 24 de salarii, cum plăteau toţi ceilalţi liberi profesionişti. Introducerea plăţii CASS neplafonat înseamnă încă 10%. Dacă faceţi un calcul simplu, înseamnă 53%”, a spus Daniel Fenechiu la B1.

Daniel Fenechiu a menșionat că ”statul trebuie să ofere avocatului în schimbul plăţii contribuţiei de sănătate un contraserviciu”.

Daniel Fenechiu a avut o discuție inclusiv cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş. ”Domnul Boloş a fost de acord cu noi că ideea unui CASS neplafonat nu se justifică (..) A fost de acord că trebuie găsit un plafon rezonabil”.

Avocaţii bucureşteni spun că după două săptămâni de discuţii, Guvernul nu îşi dorește să menţină asigurări sociale de sănătate (CASS) în mod real, şi anunță proteste ample, dacă este nevoie și o grevă generală.

Daniel Fenechiu, avocat, susține la rândul să membrii Baroului Bucureşti.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole