Danone analizează procedurile juridice după ce Moscova i-a naționalizat producția din Rusia

Compania de lactate franceză Danone examinează opțiunile juridice disponibile după ce autoritățile de la Moscova au anunțat că au naționalizat subsidiara Danone din Rusia.

Un decret semnat de președintele Rusiei, Vladimir Putin, duminică, a dus la punerea „sub administrare temporară” a participațiilor deținute de investitorii străini la Danone Russia și ale producătorului danez de bere Carlsberg într-o companie rusă producătoare de bere. Aceste participații vor fi gestionate de agenția rusă responsabilă cu administrarea proprietăților de stat.

Danone va trimite o scrisoare către Kremlin și, în același timp, a intrat în contact cu autoritățile franceze, inclusiv biroul președintelui Emmanuel Macron, pentru a analiza situația, potrivit g4media.ro.

Această decizie a Kremlinului evidențiază vulnerabilitatea producătorilor străini de bunuri de consum care mai au operațiuni în Rusia, mulți dintre ei anunțându-și intenția de a pleca. Cu toate acestea, unele companii, cum ar fi producătorul săpunului Dove (Unilever), gigantul elvețian Nestle și producătorul de țigări British American Tobacco, își mențin activitățile pe piața rusă.

În octombrie anul trecut, Danone anunța că va ceda controlul operațiunilor sale din Rusia. Cu toate acestea, grupul francez avea încă nevoie de câteva săptămâni pentru a ajunge la un acord privind vânzarea anexei sale din Rusia, care are 7.500 de angajați și deține 13 fabrici. Vestea că operațiunile sale din Rusia vor fi naționalizate a fost o surpriză pentru Danone, întrucât compania a început un proces ordonat de ieșire de pe piața rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole