Datele privitoare la Covid-19 venite din China nu reflectă impactul real al epidemiei, avertizează OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut Chinei ca datele privitoare la Covid-19 să fie sigure și  acestea să fie transmise ”mai rapid, regulat ”.

De câteva săptămâni, China se confruntă cu cel mai puternic val Covid-19, spitalele și crematoriile fiind copleșite. Dar comisia națională chineză a Sănătății, cu rol de minister, a anunțat că nu va mai publica date la zi privitoare la numărul cazurilor de Covid și al deceselor, așa cum proceda la începutul lui 2020.

OMS a criticat, miercuri, autoritățile chineze pentru recentele date privitoare la Covid-19. Credem că actualele cifre publicate de China nu reflectă impactul real al bolii în privința numărului de pacienți spitalizați, al numărului pacienților din secțiile ATI și mai ales al numărului deceselor, a declarat dr. Michael Ryan, responsabil OMS, cu misiunea de gestionare a situațiilor de urgență sanitară.

În cadrul unei conferințe de presă, dr. Ryan a reproșat Chinei în mod special faptul că trecut la o nouă definiție a decesului legat de Covid, considerând-o ”foarte îngustă” .

Recent, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a cerut guvernului chinez ca datele privitoare la Covid-19 să fie sigure și acestea să fie transmise ”mai rapid, regulat ”.

De asemenea, OMS a mai cerut ca secvențierea virusului să fie completă și în timp real.

În prezent, situația din China este analizată pretutindeni pe glob.

Experţi în sănătate şi afaceri interne din cele 27 de state membre ale UE s-au reunit miercuri pentru a elabora un răspuns coordonat al Uniunii Europene la explozia de cazuri de Covid din China. Majoritatea statelor membre UE sunt în favoarea testării obligatorii în cazul călătorilor sosiți din China, relatează AFP.

De asemenea, experții au susţinut purtarea măştilor în cazul pasagerilor, controlul apelor uzate ale avioanelor şi creşterea testelor genomice în aeroporturi pentru a detecta posibile noi variante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...