De-ale Puterii: Bunicuțul Putin vrea mulți, foarte mulți nepoței

Publicat: 03 dec. 2023, 08:00, de Radu Caranfil, în OPINII , ? cititori
De-ale Puterii: Bunicuțul Putin vrea mulți, foarte mulți nepoței

La sesiunea plenară a Consiliului Popular Mondial al Rusiei, cuvântă – prin legătură video – un domn care seamănă aproape perfect cu Vladimir Putin (mai puțin fălcuțele și obrăjorii rumeni de la trăscău). El admite că Rusia se confruntă cu probleme demografice catastrofale și că statul nu poate acoperi la nesfârșit efectele acestei crize.

„Multe dintre popoarele noastre păstreaza tradiția familiei, în care sunt crescuți patru, cinci sau mai mulți copii. Reamintim că în familiile rusești bunicile și străbunicile noastre aveau atât 7, cât și 8 copii. Haideți să păstram și să reînviem aceste tradiții”, a declarat Putin, lansând un îndemn aiuritor.

De ce sunt chemați rușii în așternuturi?

Fiindcă e nevoie de populație activă care să contribuie la bugetul de stat. Să robotească, să consume și să facă la rândul ei copii. Fiindcă e nevoie de material uman pentru ambiția de a cuceri Lumea. Fiindcă e nevoie de o bază de selecție consistentă pentru viitorii pupincuriști ai regimului.

Dar și fiindcă foarte mulți ruși fug pe rupte din țară, în semn de recunoștință, probabil, față de viziunea lui Putin de a institui o nouă ordine mondială. Foarte mulți ruși nu se simt, probabil, la înălțimea misiunii de a îngenunchea Occidentul arogant. Preferă să se aventureze în lumea largă și să trăiască mai puțin eroic. Nu-i mai ține nimic în Patrie, au înțeles, au împachetat și au fugit. Acasă, în Rusia, e deja ordine perfectă. Nu suflă nimeni în front, nu vorbește nimeni neîntrebat. Cine poate suporta atâta ordine? Cuvântul la modă e nuclear. Și asta are darul să-i sperie pe cei mai slabi de înger.

În sfârșit, cauza reală a chemării la așternuturi. Mașina de tocat carne trebuie alimentată permanent. Războiul dement pornit împotriva fraților ucraineni a înghițit până acum 300.000 de vieți. Și nu pare deloc să se apropie de finalul preconizat. Ba dimpotrivă. Se prelungește exasperant și pare să aibă o evoluție de conflict pe termen lung. Deci:

Demografia salvează Mama Россия

Adică Mama Rusia. Presupunând că bravele femei ruse au înțeles corect recomandarea și admit să se pună pe treabă chiar de mâine, efectele eforturilor susținute la orizontală vor apărea cel mai devreme peste 20 de ani. Când vor ajunge la maturitatea contractului social primii dintre copiii concepuți la îndemnul lui Putin. Abia atunci vor putea fi recrutați și trimiși să se bată cu Occidentul parșiv. Dar până atunci vor fi ajutați să înțeleagă noblețea cauzei și viitorul luminos care-i așteaptă. Bunicuțul Putin abia așteaptă să le citească povești.

Deducem de aici că Putin se vede departe, are mare chef de viață, va continua să dea țării tot ce are el mai bun. Își asigură fanii cu orice ocazie că planul se desfășoară normal. Denazifică zilnic câte un centimetru de Ucraină. Pierderile sunt acceptabile (!) și economia duduie. Populația în marea ei majoritate e mulțumită că are la cârmă un asemenea bărbat destoinic. Deci nu sunt motive ca Putin să nu-și vadă în continuare de treabă.

Câteva mici fisuri s-ar putea ivi, totuși, în planul lui Putin de reviriment demografic

7-8 copii nu sunt tocmai ușor de produs. Trebuie să fie și bărbații pe-acasă. Or aceștia sunt ocupați mai mereu, că de-aia zbârnâie economia rusă, că de-aia merge atât de bine războiul, că de-aia se dezvoltă Rusia atât de frumos, stârnind invidia Occidentului puturos. Și când nu sunt foarte ocupați, bărbații practică sporturile tradiționale rusești, vodcăritul și trălălăitul cu balalaica prin tractire. Când să mai dai cu mândra de spinarea patului și să mai concepi un viitor oligarh sau o viitoare oligarhiță?

Impedimentul mai sus menționat s-ar putea rezolva parțial cu niște detașamente speciale de kadârovi care să impulsioneze demografic zonele rurale și, prin rotație sau tragere la sorți, chiar și orașe mai mari. Nu s-ar simți prea tare pe front, nu fac mare lucru. Totuși, Rusia e mare. Va fi greu. Câte ceva din enormitatea misiunii s-ar mai putea rezolva cu ajutorul prietenilor. Două-trei batalioane de arcași perși, un sătuc-două de chinezi mici și harnici, zece mii de nord-coreeni smulși din producția de linguri fără adâncitură și trimiși în Rusia să contribuie la un boom demografic spectaculos. Suntem convinși că Putin are în vedere și aceste variante. E și normal, Putin știe. Deci totul se va rezolva!

Nouă nu ne rămâne decât să-i urăm Rusiei însănătoșire grabnică!

Pentru că Rusia lui Putin are, în primul rând, o mare problemă de sănătate.

La cap.