De anul viitor: Ce interzice primarul Brașovului, în premieră

Primarul Brașovului, Allen Coliban, a anunțat că, începând de anul viitor, la solicitarea locuitorilor, startul tradițional al curselor auto pe Drumul Poienii nu va mai avea loc în centrul orașului, în zona Livada Poștei.

„Începând de anul viitor, toate evenimentele automobilistice își vor reloca punctele de pornire a curselor, pentru a nu mai afecta locuitorii din zona Șirul Livezii – Calea Poienii.

În urma sesizărilor venite din partea brașovenilor care locuiesc pe drumul care duce spre Poiana Brașov am luat decizia ca începând de anul viitor nici un eveniment automobilistic să nu mai aibă startul din Livada Poștei”, a anunțat Allen Coliban pe pagina sa de Facebook. „În acest weekend se desfășoară o cupă națională de raliu, care are avizele necesare și îndeplinește cerințele legale, însă am luat decizia ca acest eveniment să fie și ultimul de acest gen cu plecare din Livada Poștei.

Le mulțumesc tuturor cetățenilor pentru implicare și dialogul constructiv, iar participanților la evenimentul din acest weekend le urez mult succes!”, a mai scris primarul Brașovului.

Anunțul lui Allen Coliban a strâns în doar o oră peste 200 de comentarii pe Facebook, decizia mutării startului tradițional din zona Șirul Livezii – Calea Poienii fiind contestată de piloți și fani ai motorsportului. Startul competițiilor auto pe Drumul Poienii se dă din zona Livada Poștei din Brașov de aproximativ 50 de ani. 

1 COMENTARIU

  1. Drept la replica pentru trolii organizatorilor de raliuri la Brasov:

    „ Ca idee, startul competițiilor auto pe Drumul Poienii se dă din zona Livada Poștei din Brașov de aproximativ 50 de ani. „
    R: Eu locuiesc în zona de 60 de ani și va pot spune ca nu au fost astfel de competitii în fiecare an de când pretind organizatorii și nici nu au blocat circulatia 9 ore pe zi timp de 2 zile pentru ele, plus timpii de pregătire – incheiere de câte o jumătate de zi. Nu era nici zgomotul infernal pe care îl fac aceste mașini modificate special pentru asta – ca la performanțe sunt de risul curcilor – și nici nesimtirea organizatorilor și complezenta organelor de ordine.

    „Eu locuiesc in zona , absolut nici un vecin de al meu nu are o problemă cu asta.Anulati un raliu de tradiție pentru 2 3 oameni care nu pot suporta 2 zile pe an un eveniment pentru destui pasionați din Brașov printre care și eu.”Multumim” domnule primar,foarte bună decizia…”, a scris utilizatorul Andrei Rareş.
    R: Eu și alți vreo 20 de vecini ai mei sintem disperati pentru ca de doua-trei ori pe an sintem tinuti sechestrati acasă timp de 8-9 ore pe zi, doua zile la rind … de obicei în weekend. Cum unii mai și muncesc nu putem să ne rezolvam problemele de aprovizionare și altele decât în weekend. La ei se mai adauga cei 48 de locuitori reprezentați de d-na Andreea Bodea care au depus reclamatii oficial și cei câteva sute de sinistrati din zona Warthe și Belvedere care sunt literalmente sechestrati deoarece ei nu beneficiaza, mulțumită primariei, decât de acces auto la locuintele lor. „Destui pasionati” înseamnă câteva zeci, poate sute de spectatori, care vin de fiecare data mai mult din curiozitate. Dacă sinteti așa de pasionati va veți duce după ei de oriunde se va da startul !

    „Mai bine inchidem de tot Drumul Poienii si lasam accesul numai cu trotineta”, a comentat Alin Zincescu.
    R: Sper sa nu candidezi și sa nu fii angajat la primărie …

    „Ne tot uităm „afară”, unde primarii se mândresc cu evenimentele sportive și muncesc cot la cot cu organizatorii pentru promovarea orașului și dezvoltarea turismului. La noi, nu știm cum să îngropăm sportul mai repede”, a scris pilotul Cristiana Oprea.
    R: Eu tot caut de ce să mă mindresc cu aceste competitii de gîlme dar până acum nici un primar n-a reușit să-mi spună ce cistiga Brasovul și brasovenii în urma lor. Cât despre sport, am serioase indoieli ca ce se petrece în aceste competitii are legătura cu el: în afara de zgomot asurzitor nu am observat alte performanțe iar anul acesta au murit deja trei piloti în curse sau la antrenamente. Orice șofer cu oarecare experiența știe ca viteza maxima nu e data de pilot sau de mașina ci de drum, care în cazul drumului public este proiectat din considerente de siguranța în trafic și nu de performanța. Fortarea acestei limite duce la tragedii. Pentru ce concurează acești „sportivi” ?!

    „Oare de ce nu se interzice și Marele Premiu al Principatului Monaco? Oare acolo cetățenii nu sunt deranjați de zgomot și de închiderea drumurilor?”, a scris și Ciprian Dalaban.
    R: Va spun eu de ce : cetatenii de acolo zic „ Dacă la Brașov se organizeaza competitii automobilistice cine suntem noi sa nu permitem organizarea lor la Monaco ?!” Când va cistiga și Brasovul cât cistiga Monaco în urma acestui deranj voi fi primul care sa ceara Primariei organizarea zilnica de astfel de evenimente ! Dacă se poate și de doua ori pe zi, dar nu în pandemie cu peste 6 cazuri la mie, când se închid școli și grădinițe și trebuie sa purtam masca în spațiul public !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...
Sursa foto: Facebook Manuela Hărăbor

Cum a descoperit Manuela Hărăbor că are un copil cu autism

Frumoasa actriță Manuela Hărăbor are un băiat de 32 de ani, cu autism. Artista povestește cum a descoperit că Andrei, fiul ei, are autism...