De ce a achiziționat Germania 5 milioane de doze de vaccin Pfizer de la România?

Pentru a accelera campania de vaccinare cu doza booster, Germania a achiziţionat de la România 5 milioane de doze de vaccin Pfizer, a anunţat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.

România primise aceste doze prin schema de achiziţie comună de vaccinuri a Uniunii Europene, dar urmau să rămână neutilizate.
Ele vor fi disponibile în Germania peste două săptămâni.

Germania estimează că, per total, aproximativ 32 milioane de doze de vaccin(12 milioane produse de Pfizer/BioNTech şi 20 milioane de Moderna) vor fi disponibile.

Aceasta va face ca, în următoarele trei săptămâni, primirea unei doze booster să fie accesibilă oricui va dori, a subliniat Ministerul Sănătăţii de la Berlin.

Germania înăspreşte restricţiile

Germania a vaccinat complet peste 70% din populație, iar aproape 40% a primit și doza booster. Totuși, autoritățile au anunțat noi măsuri menite să stimuleze imunizarea.

Numai persoanele care s-au vaccinat cu doza booster vor putea merge la restaurant în Germania fără un test negativ de COVID-19, a anunţat recent cancelarul Olaf Scholz.

Persoanele care au făcut booster-ul vor fi de asemenea scutite de carantină după contactul cu o persoană infectată, a spus Scholz.

Vaccinarea este importantă. Trebuie să facem mai multe progrese în această privinţă”, a declarat cancelarul german.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...