De ce a amânat Florin Cîțu ordonanța pentru finanțarea centrelor de vaccinare

Premierul Florin Cîțu a amânat adoptarea Ordonanței de Urgență privind finanțarea centrelor de vaccinare și plata personalului cu două zile înainte de începerea celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare care vizează persoanele trecute de 65 de ani, pacienții cu boli cronice și lucrători în domenii esențiale. 

Motivul pentru care s-a amânat ordonanța este necesitatea stabilirii unor criterii foarte clare pentru finanțarea asigurată de guvern. „Au fost situații în trecut când nota de plată a fost supraevaluată”, a declarat prim-ministrul. Astfel, se dorește stabilirea unor reguli bine definite pentru cheltuielile legate de centrele de vaccinare.

Cîțu speră ca ordonanța, care are nevoie de avizare, să fie gata până vineri. Premierul trebuie să stabilească criterii clare privind sistemul de plată. 

Mai mult decât atât, Florin Cîțu a precizat că așteaptă să fie informat de către cei de la Ministerul Sănătății privind necesarul pentru pregătirea unui centru de vaccinare și cheltuielile standard. 

„Vaccinarea se face peste tot în lume foarte simplu, nu trebuie să fie ceva foarte sofisticat, totuşi. Deci, nu avem nevoie de ceva foarte sofisticat. Nu aş vrea să ducem discuţia în această direcţie. Eu sper să fie cât mai repede făcute aceste centre de vaccinare. Ieri m-am asigurat că vom mai lua încă 8 milioane de vaccinuri”, a mai susținut premierul. 

În realitate, acesta a primit diverse oferte de la spitale și companii private, dispuse să ofere centre gratuite de vaccinare sau personal. Premierul mai speră ca, până în septembrie, să existe 10,4 milioane de români vaccinați.  

În urmă cu câteva zile au apărut în spațiul public declarații în contradictoriu între miniștrii guvernului Cîțu referitoare la instituția care va suporta cheltuielile legate de centrele de vaccinare, după cum Puterea.ro a scris aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole