De ce a dat Octavia Geamănu în judecată Antena 1: „Nimeni nu are dreptul să își bată joc de cariera ta”

Octavia Geamănu s-a întors la Antena 1, deși se află în plin proces cu postul TV. În luna iunie a anului trecut, Octavia Geamănu a fost scoasă de pe post și înlocuită, însă prezentatoarea TV nu s-a împăcat cu situația și și-a căutat dreptatea în instanță. Iată de ce a dat Octavia Geamănu în judecată Antena 1!

După ce a fost scoasă de pe post, Octavia Geamănu a continuat să vină la muncă, pe post de redactor. Ulterior, a decis să își ia toate zilele de concediu de odihnă restante din ultimii ani. Acum a revenit în redacție și a anunțat ce s-a întâmplat cu această ocazie.

„După multe luni (nici nu mai știu câte) mi s-a încheiat concediul de odihnă. Surprinși ai mei colegi să mă revadă azi, dar surprinsă și eu să discut cu unii dintre ei și să aflu cum mulți credeau că zilele de concediu mai vechi de doi ani se pierd’.

Nu se pierde nimic pe drum dacă ești inspirat să îți notezi totul. Și eu aveam zile de concediu neluate din 2017 pe care mai mult de nevoie decât de voie le-am folosit acum.

Azi, pe drumul spre redacție, simțeam un gol în stomac. Vin într-un loc unde nu mă aștept să curgă lapte și miere că-n zilele în care nu aveam un proces cu angajatorul. Cert e că merg în continuare determinată pe acest drum.

Mă întreabă mulți de ce nu renunț. Însă și mai mulți îmi spun să nu renunț. Eu aleg așa cum am făcut-o de fiecare dată, în raport cu cine sunt și ce simt. O viață profesională clădită în mod cinstit, cu sacrificii și fără compromisuri, îți oferă o putere nebănuită.

Mulți cunosc acest sentiment. Nimeni nu are dreptul să își bată joc de cariera ta, de munca ta, de viața ta, de demnitatea ta, de onoarea ta. Ori în fața unor astfel de abuzuri (căci așa am fost educată să le numesc de-a lungul carierei), niciodată în viața asta nu voi pleca fruntea! Cu gânduri bune tot înainte’, a dezvăluit Octavia Geamănu, pe contul ei de Facebook.

Ce spune Octavia Geamănu despre înlocuirea ei la Antena 1

Octavia Geamănu consideră în continuare decizia angajatorului ca fiind una abuzivă.

„Nici eu nu am primit vreo explicație. Da, așa e. Audiențele în weekend erau foarte bune. (…) Aș vrea să cred, totuși, că angajatorul nu m-a considerat vreo secundă o fată blondă’ în înțelesul din popor. Ar fi trist ca astfel de persoane dulci și suave’ să prezinte știri în prime time ani la rând. (…)

Prea curând la tv, la Observator, pare că nu se vrea… Pare că nu se vrea să revin unde eram. (…) Eu fiind doar în weekend la Observator, eram liberă de luni până vineri. (…) Nu îmi vine să dau cu nimeni de pământ. Am colegi puși în situații neplăcute… Dar mergem înainte spre mâine’, a mai dezvăluit Octavia Geamănu, în comentarii.

Octavia Geamănu a încercat să facă pace cu Antena 1

Jurnalista a relatat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a decis să dea postul în judecată după ce mai bine de două luni a încercat să ajungă la o soluţie amiabilă „în disputa cu angajatorul”.

„Din pacate, dupa aproximativ 18 ani in care am lucrat in acest trust si aproximativ 2 luni si jumatate de incercare permaneta din partea mea de a gasi o solutie amiabila in disputa cu angajatorul, am fost nevoita sa ma adresez instantelor judecatoresti si sa spun stop abuzurilor in realtia de munca”, a scris Octavia Geamănu. 

Ea a precizat că nu a primit nicio explicaţie de la reprezentanţii Antenei Group pentru scoaterea sa de pe post. 

„Am tot sperat ca lucrurile se vor clarifica. De altfel, nici angajatorul nu a oferit vreo explicatie referitoare la “scoaterea mea de pe post” asa cum a fost interpretata, in mod real, de presa, ca si cum n-am existat, desi exist.

Merg in continuare in redactie si astept ca angajatorul sa isi respecte obligatiile convenit cu mine, caci eu, dupa cum bine stiti, am prezentat Observator 19 doar in weekend, exceptie facand zilele de concediu ale colegilor din timpul saptamanii cand n-am spus niciodata ca nu vin in sprijinul echipei”, spunea jurnalista acum câteva luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...