De ce a renunțat grupul Varta la investiția de 1 miliard euro din România

La mai puțin de un an de când au anunțat că vor să investească la Arad circa un miliard de euro într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice, nemții se schimbă radical și amână investiția, mai degrabă un mod elegant de a spune că renunță la ea.

Până la urmă, nici nu este greu de înțeles decizia germanilor, furnizori pentru Ford și Wolkswagen, în contextul actual. Să ne gândim doar la faptul că Renault a renuntat la uzina Dacia, un client important pentru orice furnizor de acumulatori auto, în favoarea chinezilor. Nu în ultimul rând, nici afacerile companiei nu se ridică la nivelul așteptărilor.

“Construcția noii fabrici pentru celule V4Drive va continua, însă doar după ce angajamentele obligatorii față de clienți au fost asigurate. Activitățile de producție pentru lansarea noului produs, așteptate în a doua jumătate a anului, sunt acum în derulare, deși cu un volum semnificativ redus față de planurile inițiale”, a declarat Armin Hessenberger, CFO al Varta AG.

De altfel, pentru acest an, compania se așteaptă la venituri mai mici cu circa 10% față de anul anterior.

În România, Varta deține o fabrică de baterii la Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...