De ce a renunțat grupul Varta la investiția de 1 miliard euro din România

La mai puțin de un an de când au anunțat că vor să investească la Arad circa un miliard de euro într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice, nemții se schimbă radical și amână investiția, mai degrabă un mod elegant de a spune că renunță la ea.

Până la urmă, nici nu este greu de înțeles decizia germanilor, furnizori pentru Ford și Wolkswagen, în contextul actual. Să ne gândim doar la faptul că Renault a renuntat la uzina Dacia, un client important pentru orice furnizor de acumulatori auto, în favoarea chinezilor. Nu în ultimul rând, nici afacerile companiei nu se ridică la nivelul așteptărilor.

“Construcția noii fabrici pentru celule V4Drive va continua, însă doar după ce angajamentele obligatorii față de clienți au fost asigurate. Activitățile de producție pentru lansarea noului produs, așteptate în a doua jumătate a anului, sunt acum în derulare, deși cu un volum semnificativ redus față de planurile inițiale”, a declarat Armin Hessenberger, CFO al Varta AG.

De altfel, pentru acest an, compania se așteaptă la venituri mai mici cu circa 10% față de anul anterior.

În România, Varta deține o fabrică de baterii la Brașov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...