De ce acte ai nevoie atunci când vrei să-ți schimbi medicul de familie

Mulți pacienți se întreba cum se poate schimba medicul de familie în cazul nu sunt mulțumiți de cel pe care îl au în prezent sau la care, din diferite motive, nu mai pot merge. Procedura de schimbare a medicului de familie este una la îndemâna oricui și este gratuită.
Pacienții care-și doresc să-și schimbe medicul de familie, trebuie să țină cont de faptul că schimbarea nu se poate face decât dacă au trecut mai mult de şase luni de la ultima înscriere la un medic de familie.

Primul pas necesar pentru schimbarea medicului de familie este depunerea unei cerere către noul medic. Cererea se va prezenta alături de documentele care să ateste că sunteţi asigurat în sistemul de sănătate şi că sunteţi cu plata asigurărilor la zi.

Mai departe, noul medic de familie trebuie să aprobe înregistrarea noului pacient, în baza documentelor prezentate. Apoi, noul medic de familie are la dispoziţie 15 zile lucrătoare pentru a înştiinţa atât vechiul medic de familie, cât şi casa de asigurări de sănătate de schimbarea efectuată.

Totodată, cei care vor să-și schimbe medicul de familie ar trebui să țină cont de mai multe lucruri.

Dacă noul medic de familie este din alt judeţ faţă de cel în care lucraţi sau locuiţi, mai aveţi de îndeplinit două obligaţii, conform autorităţilor:

a. să comunicaţi angajatorului dumneavoastră sau instituţiei care vă plăteşte asigurarea de sănătate să transmită lista nominală casei judeţene de asigurări de sănătate în care se află cabinetul medicului pe care l-aţi ales;

b. să prezentaţi medicului la care vă înscrieţi o copie după ordinul de plată sau după un document din care să reiasă că plata contribuţiei dumneavoastră se face către casa de asigurări din judeţul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...