De ce amână Curtea de Apel decizia în cazul Buzatu?

Curtea de Apel Iaşi a amânat soluţionarea recursului privind arestarea preventivă a lui Dumitru Buzatu.

Buzatu a solicitat, prin avocat, amânarea judecării cauzei, pentru studierea dosarului în care este acuzat de luare de mită, iar judecătorii au programat o nouă şedinţă pentru joi, la ora 13.00.

Am solicitat instanţei să amâne judecata cauzei pentru a avea şi noi acces la dosarul cauzei. Până la acest moment, din nefericire, singurele probe la care am avut acces sunt cele care s-au strecurat, pe căi neştiute, în presă. Noi nu am avut acces la dosarul cauzei. Am solicitat şi instanţa a încuviinţat să avem acces la dosarul cauzei„, a afirmat avocatul Daniel Atasiei.

Conform avocatului, Dumitru Buzatu nu a făcut, miercuri, declaraţii în faţa magistraţilor Curţii de Apel Iaşi.

Clientul meu nu a făcut astăzi declaraţii. Singurele discuţii care s-au purtat au fost discuţii de natură procedurală, cu privire la respectarea dreptului la apărare. Misiunea noastră ca avocaţi este ca, în timpul care ne-a rămas la dispoziţie, practic 24 de ore, şi în raport şi de programul de arhivă al instanţei, să putem parcurge acele volume de urmărire penală din acest dosar şi, eventual, înregistrările audio-video, care au fost efectuate de Ministerul Public în faza de urmărire penală„, a adăugat Atasiei.

Dumitru Buzatu a fost arestat sâmbătă dimineață, după ce a fost prins în flagrant de procurorii anticorupție, în timp ce a acceptat o mită de 1,25 milioane de lei. Banii au fost găsiți de anchetatori în portbagajul mașinii lui Dumitru Buzatu, după ce i-ar fi primit într-un restaurant.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole