De ce ar trebui să țină cont părinții care pleacă în vacanță cu copiii lor

Publicat: 03 iul. 2021, 10:28, de Laura Macovei, în Travel , ? cititori
De ce ar trebui să țină cont părinții care pleacă în vacanță cu copiii lor

Părinții trebuie să țină cont de foarte multe aspecte pentru a le oferi confort copiilor. Gabriela Hranovschi, expert in parenting, a explicat ce trebuie să facă părinții pentru a reuși să se și relaxeze în vacanță.

În primul rând cred că ar trebui să ne setăm așteptări realiste când vine vorba de vacanță și să luăm în calcul faptul că vacanța nu înseamnă numai relaxare, ci poate aduce și situații tensionate, situații cu mici conflicte. E important cu ce setări plecăm de acasă, ca să nu fim dezamăgiți la fața locului”, a spus aceasta, citată de Digi24.

Vom lua în calcul și vacanțele anterioare – ce a mers bine, ce nu a mers bine – și vom ține cont și de aceste aspecte. Abia apoi vom transmite copilului mesaje clare și reale despre ceea ce urmează să se întâmple”, a mai adăugat ea.

Ce trebuie să facă părinții care merg cu copiii în vacanță, astfel încât să se și relaxeze?

Cred că aici e foarte importantă locația. În momentul în care cauți o locație în care vei merge cu copiii, ca să te poți și relaxa și să nu stai doar cu ochii pe posibile pericole, atunci locația trebuie să fie prietenoasă cu copiii”, spune expertul.

Un drum de 8 ore este mult și pentru un adult. Putem lua în calcul să rupem acest drum în două și să facem un popas de o noapte undeva la jumătatea drumului. Dacă nu se poate acest lucru, e musai de luat în calcul că la o oră și jumătate- două ar trebui să ne oprim pentru 15 minute. Este important și să înțelegem că disconfortul copilului este ceva justificat. Adică să-l acceptăm și să vedem ce putem face noi, în calitate de adulți, să ușurăm acest drum pentru ei”, conchide ea.