De ce au dispărut telefoanele Samsung din Rusia

Smartphone-urile Samsung au dispărut de pe rafturile magazinelor în unele zone din Rusia, cu toate că vânzările de telefoane mobile au ajuns la minimul ultimului deceniu în această țară, a transmis joi agenția de presă RBC, preluată de The Moscow Times.

Clienții din unele orașe mari din Rusia sunt rugați să aștepte până la cinci zile pentru livrările de telefoane noi, informează RBC.

Producătorii occidentali de electronice Samsung și Apple au suspendat livrările către Rusia la începutul acestui an, ca urmare a unui exod al marilor companii internaționale și al sancțiunilor impuse de Occident ca răspuns la invazia Ucrainei de către Rusia.

Dificultățile de la vamă și alte motive

Chiar dacă Rusia a introdus un program care permite importurile fără aprobarea proprietarilor respectivelor mărci comerciale, se pare că până în prezent nu a fost în măsură să furnizeze un flux constant de produse Samsung. „Lanțurile logistice rupte, finanțarea limitată pentru astfel de livrări, dificultățile de la vamă și alte motive contribuie la acest lucru, a transmis pentru RBC Tatiana Skokova, șefa departamentului de distribuție din cadrul Merlion, un distribuitor al produselor Apple și Samsung.

Penuria vine în ciuda faptului că vânzările desmartphone-uri au atins un nivel negativ record în Rusia. Vânzările de telefoane inteligente în perioada aprilie-iunie au scăzut cu 30% față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la minimul ultimilor 10 ani, a anunțat marți cotidianul economic Vedomosti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...