Fiicele lui Diego Maradona au fost audiate. Cazul morții fotbalistului e complex

Două dintre fiicele fotbalistului Diego Maradona au fost chemate să dea declarații în dosarul de omor din culpă deschis după moartea tatălui lor.

Cele două dintre cele cinci fete ale lui Maradona au fost audiate în cadrul anchetei deschisă de procurori pentru a se determina dacă pot fi reţinute responsabilităţi legate de cazul decesului starului argentinian, din noiembrie 2020.

Ancheta se concentrează în jurul a şapte persoane bănuite de eventuale neglijenţe sau imprudenţă în tratarea fostului numărul 10 al Argentinei, decedat din cauza unei probleme cardiace, potrivit AFP.

Giannina, 31 ani, şi Jana, 24 ani, au fost convocate de procurorul din San Isidro, o suburbie a capitalei argentiniene, pentru a fi interogate despre probleme specifice care au apărut în cursul anchetei‘, conform unei surse citată de agenţia Telam.

Giannina a sosit la audiere însoţită de mama ei şi fosta soţie a lui Maradona, Claudia Villafane, şi de un avocat. Ea a ieşit după trei ore, dar nu a făcut declaraţii. Jana, fiica lui Maradona cu Valeria Sabalain, a depus mărturie după sora ei şi a părăsit biroul procurorului tot fără a face declaraţii.

Va fi convocată o comisie medicală de experţi

Ancheta i-a vizat iniţial pe neurochirurgul Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov. Ea a fost extinsă la un psiholog şi doi infirmieri (un bărbat şi o femeie) care erau la căpătâiul lui Maradona, iar de acum sunt cercetate şi alte două persoane: coordonatorul acestor infirmieri şi un medic coordonator al spitalizării la domiciliu.

Pe 8 martie, procurorul va convoca o comisie medicală de experţi, pentru a înţelege mai bine lanţul de responsabilităţi. Comisia va fi alcătuită din nouă experţi oficiali, printre care medicii legişti care au efectuat autopsia şi specialişti din diverse discipline medicale.

Diego Maradona are cinci copii, patru în Argentina și unul în Italia. Pe rolul mai multor tribunale se află procese în care urmează să fie stabilită paternitatea pentru alți șase copii care se presupune că sunt ai lui Maradona.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole