De ce au mers în ultima vreme olandezii mai puțin pe bicicletă

Olandezii au parcurs pe bicicletă o distanţă cu 13% mai mică în 2020 faţă de anul precedent, este concluzia la care a ajuns un studiu dat publicităţii de asociaţia dealerilor auto din Olanda, BOVAG, potrivit DPA.

În medie, fiecare locuitor în vârstă de cel puţin 12 ani a parcurs 996 de kilometri pe bicicletă în 2020, în scădere de la 1.112 kilometri în 2019.

Scăderea bruscă este pusă pe seama faptului că mulţi oameni au muncit de acasă din cauza pandemiei de coronavirus, iar şcolile au fost închise pentru perioade îndelungate, ceea ce a dus la reducerea numărului celor care făceau zilnic naveta.

Unde anume se merge mai mult pe bicicletă

Cu toate acestea, celebra dragoste a olandezilor pentru mersul pe bicicletă rămâne nealterată, precizează studiul. Proporţia celor care au practicat ciclismul recreativ a crescut de fapt în 2020, o persoană parcurgând în medie 254 de kilometri, mai mult cu circa 30% faţă de datele din 2019. Potrivit studiului, cel mai mult se merge pe bicicletă în provincia Zeeland, din sud-vestul ţării, unde un rezident parcurge în medie pe bicicletă o distanţă de 1.255 de kilometri anual, cu peste 10% mai mult decât în 2019.

Cei 17 milioane de locuitori ai Olandei deţin 23 de milioane de biciclete, o medie de 1,4 biciclete de persoană, potrivit Biroului Naţional de Statistică, notează Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole