De ce este implicată Camila atât de activ în lupta contra osteoporozei?

Camilla, Regina consoartă a Marii Britanii, este implicată în mod special în lupta contra osteoporozei, boală care a creat adevărate drame în familia sa.

Osteoporoza este o boală care a afectat-o direct pe Camilla, Regina consoartă a Marii Britanii. Mama, dar și bunica reginei consoarte au murit ca urmare a osteoporozei, se precizează într-un comunicat publicat cu ocazia zilei mondiale de luptă contra acestei boli, citat de BFMTV.

„Bunica mea și mama mea au decedat ca urmare a osteoporozei. În acea epocă, despre aceasta boală se discuta rar, era diagnosticată rar și era, în general, considerată un element inevitabil al îmbătrânirii”, subliniază regina consorartă, în același comunicat.

Camilla, care a fondat Royal Osteoporosis Society, în 2019, a încurajat persoanele în vârstă să participe la teste pentru depistarea bolii în faze incipiente.

În prezent, din fericire, știm mai mult despre cauzele, simptomele și tratamentele disponibile, adaugă regina consoartă în comunicat.

Osteoporoza, boală caracterizată prin reducerea densității oaselor, este mai frecventă în cazul femeilor post-menopauză. Această boală, care afectează în principal persoanele în vârstă, este asociată cu reducerea masei osoase și creșterea riscului de fracturi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...