De ce îl admira Adrian Păunescu pe Nicolae Ceaușescu. „L-a iubit pentru că…”

Fiul poetului Adrian Păunescu, Andrei Păunescu, a apărut la emisiunea lui Marius Tucă, unde a dezvăluit de ce tatăl său l-a admirat pe Nicolae Ceaușescu.

Andrei Păunescu a oferit mai multe detalii despre legătura tatălui său, poetul Adrian Păunescu, cu Nicolae Ceaușescu. Fiul scriitorului a menționat că Păunescu aprecia faptul că Ceaușescu era patriot, însă i-a reproșat dictatorului anumite erori în ceea ce privește planurile sale de a reforma România.

„Tata nu mințea. Adrian Păunescu nu a mințit când a spus că l-a iubit pe Ceaușescu din 1968. El admira la Ceaușescu că era naționalist, că avea un proiect de țară. Chiar dacă avea un proiect de țară cu multe greșeli în industria chimică sau în problema agriculturii și a proprietății mici. Asta îl enerva și i-o spunea și lui când era în viață. În schimb, Adrian Păunescu admira faptul că Ceaușescu nu a fost un trădător de țară”, a spus Andrei Păunescu.

Andrei Păunescu a povestit un episod în care Ștefan Hrușcă și-a uitat versurile la piesa „Rugă pentru părinți”, iar poetul a fost nevoit să-l ajute.

„Tata, de foarte multe ori, scria în mașină în timp ce mergea spre un spectacol și atunci zicea să luăm o foaie și dicta. Tata l-a pus pe Hrușcă să cânte „Rugă pentru părinți’, dar uitase piesa. Noroc că tata înregistrase piesa de pe canapea pe un casetofon si i-a dat demo şi şi-a amintit (…)

Adrian Păunescu nu a intrat în lumea literară organizată, pentru că el a vrut să fie un lup singuratic, să-și facă opera, el a văzut că în lumea literară sau în găştile gazetăreşti foarte mult se bea şi se bârfeşte şi foarte puţin se scrie. Şi el a zis: ‘Nu, domne, îmi văd de drumul meu, nu-mi place să beau, de fumat m-am lasat în America în anii 70 la 27 de ani. Fuma patru pachete de ţigări pe zi şi s-a lăsat într-o secundă’, a povestit Andrei Păunescu.

Andrei Păunescu a mai dezvăluit că a declarat că, pentru tatăl său, intrarea în politică nu a fost o decizie înțeleaptă.

„Lui Adrian Păunescu i-a dăunat extraordinar de mult intrarea în politică. Adrian Păunescu a făcut mult bine pentru alții. El a intrat în politică în 1992 când deja lansase cu succes cele două publicații pe care le făceam împreună. Partidele au avut nevoie de Adrian Păunescu în 1992. El s-a retras din politică în 1996 și s-a reapucat de televiziune, iar în anul 2000 l-au căutat din nou toate partidele’, a spus Andrei Păunescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...