De ce își dorește Ministerul Sportului să preia Stadionul Arcul de Triumf. Explicațiile Monicăi Iagăr, fostă campioană europeană și mondială

Managementul Ministerul Sportului nu are cum să fie unul abil atât timp cât în ultimii patru ani au fost 17 miniștri, a declarat Monica Iagăr, fostă campioană europeană și mondială la săritura în înălțime. 

„Managementul ministerului nu are cum să fie un management abil atât timp cât în ultimii patru ani au fost 17 miniștri. Fiecare vede sportul din prisma lui. Chiar dacă au fost sportive de performanță, chiar dacă și el (n.r. – Eduard Novak) este sportiv de performanță, fiecare o vede în prisma gândirii lui, propriei lui gândiri. Asta cu transferul bazei sportive (n.r.-Complexul Arcul de Triumf), nici nu știu care este substratul”, a declarat fosta mare sportivă la B1 TV.
Ea a comparat situația de la Stadionul Arcul de Triumf, pe care ministrul Eduard Novak vrea să îl transforme într-un complex național, cu cea de la Complexul Lia Manoliu.

„Comparând cu Complexul Lia Manoliu, în care există bazin, sunt hotelul, grup de refacere, gimnastică, halterele, gimnastica de băieți, gimnastica fete, terenul de atletism, de antrenament, este stadionul mare, deci este un cumul de mai multe sporturi pe care poți să le practici într-un complex sportiv, fapt pentru care complexul acesta la Arcul de Triumf, cum vor ei să îl denumească, n-are decât un stadion, un hotel care de doi ani stă închis, o bază de tratament-recuperare închisă tot de doi ani. Mie mi se pare inadmisibil să ai un hotel sportiv și să nu îi dai drumul”, spune Monica Iagăr.

„Probabil plătesc niște polițe”

Întrebată de ce își dorește Ministerul Sportului să preia în administrare Stadionul Arcul de Triumf, acolo unde Eduard Novak intenționează să înființeze Complexul Sportiv Național Arcul de Triumf, Monica Iagăr a afirmat: „Probabil plătesc niște polițe sau să îi facă în ciudă domnului Petrache, federației (de rugby), că domnul Petrache nu duce federația acasă, nu e federația lui, e președinte, e federația țării românești”.

Plus că acele terenuri nu le-a luat MTS (n.r. – vechea denumire a Ministerului Sportului), sunt date de către regalitate Federației de Rugby, exact ca terenul de atletism, este tot de regalitate dat Federației de Atletism. Avizele și construcția s-au făcut cu banii federației. Cred că se plătesc niște poliție, dacă mă întrebați pe mine”, a continuat  Monica Iagăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...