De ce mor elefanții în CONDIȚII misterioase

Peste 350 de elefanţi au murit în nordul Botswanei, în condiţii misterioase. Condiții pe care cercetătorii le consideră un „dezastru al conservării”.

Un prim grup de pahiderme moarte a fost găsit la începutul lunii mai în Delta Okavango. În iunie numărul lor ajunsese la mai mult de 300. Guvernul din Botswana nu a făcut încă teste ale unor probe prelevate de la animalele moarte. Principalele două posibile cauze ar fi otrăvirea sau un agent patogen necunoscut. Mai mulţi elefanţi vii par a fi slăbiţi, ceea ce sugerează că este posibil ca în perioada următoare să mai moară şi alte animale.

Pentru ca fildeşul să nu ajungă în mâinile braconierilor

Colţii elefanţilor decedaţi nu au fost prelevaţi şi conservaţioniştii cer autorităţilor să ţină sub observaţie carcasele pentru ca fildeşul să nu ajungă în mâinile braconierilor.

În delta râului Okavango trăiesc aproximativ 15.000 de elefanţi, 10% din totalul care populează această ţară. Ecoturismul aduce ţării africane între 10 şi 12% din PIB, fiind depăşit doar de diamante, potrivit The Guardian, citată de Radio România Actualități.

Foto: The Conversation

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...