De ce nu e bine să folosești telefonul imediat după ce te-ai trezit. Pericol mare

Dacă în urmă cu câțiva ani, specialiștii au avertizat despre pericolele pe care le presupune folosirea smartphone-urilor înainte de a merge la culcare, acum, aceștia atrag atenția că poate fi periculoasă utilizarea imediat după trezire.

Despre faptul că smartphone-urile pot afecta calitatea somnului, după cum scrie Il Giornale, s-a mai vorbit, vina fiind data pe lumina albastră emisă de dispozitive. Acum, se dovedește că poate fi periculos să te uiți la telefon foarte repede după ce te-ai trezit.

”Folosirea imediată a telefonului de îndată ce te trezești are consecințe asupra organismului. Echivalează cu îngroparea creierului în informații prin a-l face să ruleze dimineața devreme, car determină creierul să treacă prea repede de la o fază creativă nocturnă la una servilă în timpul zilei, generând anxietate și tehnostres”, a declarat profesorul Piero Barbanti, neurolog și șeful Centrului de Diagnostic și Terapie pentru Cefalee și Dureri din IRCCS San Raffaele Roma.

Mai mult de o treime dintre utilizatorii din întreaga lume susțin că își consultă telefonul în cinci minute de la trezire dimineața, iar 20% dintre ei îl verifică de peste 50 de ori pe zi, potrivit unor date Deloitte, potrivit Antena3.

Adulții sunt cel mai mult afectați de dependența de smartphone. Informațiile disponibile vorbesc despre o creștere a tulburărilor legate de tehnologie.

”Sentimentul din spatele dependenței utilizatorului este teama de a fi rupt de ceva sau de a fi într-o situație periculoasă fără ca aceștia să știe, și asta este o nebunie, viața merge înainte chiar și fără noi”, spune neurologul.

Acesta a lansat și o provocare: ”să încerci să petreci o jumătate de zi fără wi-fi. Senzațiile inițiale ar fi cele de pierdere, lipsă, nervozitate, oboseală, dar ar dura foarte puțin”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...