De ce nu se decretează doliu național după tragedia de la Piatra Neamț?

Tragedia de la sfârșitul săptămânii trecute în urma căreia și-au pierdut viața zece persoane internate la Spitalul Județean din Piatra Neamț, iar alte șase se zbat între viață și moarte a îndurerat o țară întreagă și nu numai.

Avem lege, dar… degeaba: morții cu morții, viii cu viii

Mai mult, drama de la Piatra Neamț a fost amplificată de intervenția incredibilă de a-și salva colegii a medicului Cătălin Denciu dar care s-a ales cu arsuri pe tot corpul fiind acum internat într-un spital din Belgia.

Cu toate că au trecut cinci zile de la tragedia de la Piatra Neamț, Guvernul României n-a catadicsit să declare măcar o singură zi de doliu național în memoria celor care și-au pierdut viața în acel spital, deși în țara noastră, condițiile pentru declararea doliul național sunt foarte bine stipulate în Legea nr.75 din 16 iulie 1994.

Prin decretarea de către Guvern a unei zile de doliu sau a mai multor zile, drapelul național se arborează în bernă, adică coborât pe jumătate, la sediul sediul autorităților și instituțiilor publice, al partidelor politice, al sindicatelor, al instituțiilor de învățământ și cultură, la punctele de trecere a frontierei, inclusiv la aeroporturile cu trafic internațional, și pe toate ambarcațiunile care navighează sub pavilion românesc.

De asemenea, prin decretarea doliul național se produc schimbări în programul posturilor de radio și televiziune și al instituțiilor de cultură, precum și în derularea evenimentelor culturale, artistice sau sportive care fuseseră programate pentru zilele respective.

Dar, din păcate, guvernul condus de către Ludovic Orban n-a considerat că trebuie decretat măcar o zi de doliu național în memoria celor dispăruți în spitalul de la Piatra Neamț.

Zilele de doliu național din 1990 și până azi

Din 1990 până azi în România au fost decretate următoarele zile de doliu național:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...