De ce nu se justifică testarea Covid a persoanelor care vin din China în UE

Este ”nejustificată” introducerea în Uniunea Europeană a testării obligatorii pentru depistarea Covid-19 în cazul călătorilor care sosesc din China, unde în prezent se înregistrează o explozie a cazurilor, a anunțat Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC), transmite AFP.

Potrivit ECDC, în Uniunea Europeană sunt ”niveluri de imunizare și de vaccinare relativ ridicate”, iar variantele care circulă în China sunt și în Europa, motiv pentru care nu este necesară  o asemenea măsură.

Comisia Europeană s-a reunit joi pentru ”a discuta”  despre posibile măsuri în vederea unei abordări coordonate a statelor UE.

Totuși, în prezent, Italia, Japonia şi SUA au decis să impună teste obligatorii tuturor călătorilor care vin din China.

La scurt timp după renunțarea bruscă la politica ”zero Covid” , China se confruntă cu cel mai puternic val de contaminări din lume, dublat de apariția unor noi variante ale coronavirusului, mai semnalează AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...