De ce nu trebuie să descărcați versiunea roz a WhatsApp

Dacă nu știați, circulă o versiune roz a aplicaţiei Whatsapp, însă ceea ce pare a fi o inițiativă tematică a popularului sistem de chat, este o înșelătorie.

Specialistul în securitate cibernetică Rajshekhar Rajaharia a denunțat această „tactică” pe Twitter.

Practic, este vorba de o aplicație Android rău intenționată, care folosește numele aplicației ecosistemului Facebook pentru a se strecura în dispozitivele utilizatorilor și a fura date sensibile. Cercetătorul a realizat un video în care explică şi arată cum funcționează.

Ce se întâmplă de fapt și cum trebuie să acționați

Utilizatorii primesc un link care îi invită să descarce o versiune fantomă a WhatsApp ce promite să schimbe culoarea interfeței, de la verde la roz. Dar, odată instalată, aplicația dispare de pe ecranul principal al dispozitivului și rămâne activă în fundal, furând datele personale ale victimelor, preluând controlul agendei, sau trimiţând mesaje către contacte și cerându-le să descarce aplicația.

Cercetătorul Rajaharia oferă şi câteva sfaturi utile pentru securizarea dispozitivelor care sunt victimele acestui malware. Cum ar fi dezinstalarea imediată a WhatsApp roz, închiderea tuturor sesiunilor active direct din secțiunea WhatsApp Web/Desktop accesibilă din setările oficiale ale aplicației și curățarea memoriei browserului. În plus, desigur, maxima precauţie faţă de toate mesajele suspecte care te îndeamnă să dai click pe linkuri, sau te invită să instalezi aplicații improbabile, notează lastampa.it, citată de Radio România Actualități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...