De ce stelele nu fac economie la energie: Observatorul Astronomic din Bucureşti își prelungește programul!

Muzeul Municipiului Bucureşti anunţă modificarea programului cu publicul la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” începând cu data de 1 octombrie, instituţia urmând a fi deschisă de marţi până sâmbătă (inclusiv), între orele 14:00 – 22:00. Totul la cererea publicului avid să vadă bolta nopții!

Și normal că Observatorul nu face economie la energie (dacă din „pură întâmplare” v-ați pus această întrebare…) deoarece bolta cerească se vede cel mai bine pe întuneric, logic! 🙂 .
La cererea publicului şi constatând că numeroase persoane aleg să viziteze Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” în orele de seară, un program de lucru cu cinci seri de observaţii este în beneficiul publicului interesat de astronomie”, precizează Muzeul Municipiului Bucureşti într-o postare pe Facebook.

„În plus, prin această modificare a programului creşte probabilitatea de seri senine în care se pot face observaţii astronomice, iar prin fluidizarea fluxului de vizitatori, amatorii de astronomie vor avea la dispoziţie o perioadă optimă pentru observaţiile pe care doresc să le facă”, se mai arată în mesaj.

Anterior, conform programului de vară al Observatorului Astronomic, publicul avea acces miercuri şi duminică, între orele 10:00 – 18:00, iar joi, vineri şi sâmbătă – în intervalul 14:00 – 21:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole