De ce sunt deranjați locuitorii din Ruse de fermierii români

Dacă pe vremuri, combinatul chimic de la Giurgiu era mereu un motiv de discuții între români și bulgari, care se plângeau că românii le poluează aerul și le distrug câmpurile de trandafiri, acum se pare că arderea miriștilor, un obicei la care mai apeleză anumiți fermieri, îi nemulțumește pe locuitorii de la Ruse.

Problema a fost discutată în cadrul unei întâlniri dintre ministrul bulgar al Mediului Borislav Sandov și omologul român Barna Tanczos, în cadrul Consiliului Informal de Mediu (20-22 ianuarie) de la Amiens (Franța).

Ministrul Sandov a adus în discuție faptul că la Ruse aerul este poluat, din cauza fumului care se degajă în urma arderii miriștilor de către români toamna, potrivit publicației Ruse News.

În replică, ministrul Barna Tanczos a declarat că aceste activități sunt interzise prin lege, însă, fenomenul este greu de ținut sub control. El a dat asigurări, însă, că va încerca să pună capăt unor astfel de practici ilegale, inclusiv  prin supravegherea cu ajutorul dronelor, și nu în ultimul rând, prin măsuri restrictive împotriva fermierilor.

Evenimentul de la Amiens a reunit miniştrii mediului din Uniunea Europeană şi a fost organizat sub egida Preşedinţiei franceze a Consiliului UE.

 

 

 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole