De ce trebuie să apelezi la servicii profesionale de dezinsecție dacă vrei să scapi de dăunători?

Publicat: 06 iun. 2022, 09:28, de Publyo.ro, în Advertoriale , ? cititori
De ce trebuie să apelezi la servicii profesionale de dezinsecție dacă vrei să scapi de dăunători?

Dezinsecția reprezintă un proces compus din diferite acțiuni ce au ca scop eliminarea insectelor dăunătoare pentru sănătatea omului sau pentru animalele de companie, ori domestice. La fel ca și procesul de dezinfecție, dezinsecția este foarte importantă pentru combaterea nenumăratelor boli care se transmit de la insecte sau acarieni la om.

Cu alte cuvinte, putem spune despre dezinsecție că este un proces de curățare a mediului înconjurător și protecție a celor dragi.

Companiile specializate în servicii de dezinsecție, așa cum este și companiaddd.ro, pot elimina insectele și alți dăunători de acest fel din apartamente sau spațiile comune ale asociațiilor de proprietari, din instituțiile publice, din birouri și spații HoReCa, magazine și centre comerciale, instituții de învățământ, parcuri, grădini și practic din orice spațiu interior sau exterior.

În ce mod are loc o dezinsecție profesională?

Dezinsecția se realizează printr-un mix de metode chimice și ecologice. Dezinsecția chimică constă în utilizarea unor dispozitive speciale precum:

– pompe de joasă presiune (vermorel);

– pompe automatizate de mare presiune (atomizoare);

– nebulizatoare ULV (generatoare de ceață rece)
– termonebulizatoare (generatoare de ceață caldă)

Aceste dispozitive sunt folosite în vederea unei pulverizări rapide și eficiente a substanțelor insecticide. În ceea ce privește aceste substanțe, este important să apelezi la profesioniști în domeniu deoarece, pentru protecția sănătății oamenilor și a animalelor domestice sau de companie, trebuie folosite doar substanțe care fac parte din grupele de toxicitate III și IV. Aceste substanțe, după uscare, devin inofensive și astfel nu fac rău vietăților cu sânge cald.

Dezinsecția ecologică pe de altă parte, se realizează cu ajutorul unor stații de captare care funcționează pe baza unui adeziv ce conține două tipuri de atractanți: alimentari și hormonali. Din punct de vedere al impactului asupra mediului înconjurător și al ființelor cu sânge cald, această metodă de dezinsecție este complet sigură și deloc dăunătoare.

De câte ori pe an trebuie să apelezi la dezinsecție pentru cele mai bune rezultate?

Dezinsecția poate fi efectuată cu două obiective:

– în scop de prevenire: dezinsecție profilactică

– în scop de eliminare: dezinsecție curativă

Primul tip de dezinsecție se realizează la un interval de minim 3 și maxim 6 luni. Pe de altă parte, cel de-al doilea tip de dezinsecție se poate realiza și cu o frecvență de 10-15 zile, până la soluționarea problemei.

Împotriva căror insecte se pot efectua activități de dezinsecție?

Nu toate insectele sunt dăunătoare. Ba mai mult, dacă nu ar exista insectele, atunci nici viața pe pământ nu ar mai fi posibilă. Unul din rolurile insectelor în natură este acela de a răspândi polenul de la o floare la alta și a contribui astfel la înmulțirea plantelor. Fără insecte, nu ar exista plante și fără plante, nu ar mai exista nimic.

Pe de altă parte, există și insecte extrem de periculoase, care pun în pericol viața omului. Țânțarii de exemplu, pot răspândi o mulțime de boli printre care și Malaria, Febra West Nile, Encefalita virală, Febra galbenă, Filarioza limfatică, Febra Rift Valley, Virusul Hare Snowshoe Hare etc. Toate aceste afecțiuni sunt extrem de periculoase și netratate la timp, pot duce la decesul persoanei infectate.

Căpușă de asemenea sunt periculoase deoarece transmit boala Lyme și reprezintă un pericol real pentru amatorii de iarbă verde. Mușcătura de căpușă poate trece foarte ușor cu vederea, însă simptomele bolii nu, cel puțin atunci când infecția s-a răspândit deja în tot corpul.

În mod indirect, oamenii sunt afectați și de insectele care nu pun în pericol viața umană, dar sunt dăunătoare pentru culturile de plante. De exemplu, ploșnița verde a tomatelor, o insectă aparent inofensivă, este extrem de dăunătoare pentru culturile de tomate, dar și alte plante legumicole ca de exemplu: ardei, vinete, castraveți, fasole, varză etc.

Furnicile, cu toate că au un rol important în ciclul întregului univers, pot deveni și periculoase atunci când se hrănesc cu anumiți purici de plante care răspândesc mana. Consumând acești purici, furnici pot împrăștia mana și pe plante unde ei nu ajung, ducând astfel de distrugerea lor.

Dacă oricare din aceste insecte sau oricare alte insecte dăunătoare îți dau bătăi de cap, atunci poți apela cu încredere la servicii profesionale de dezinsecție, bucurându-te de cele mai bune rezultate!

Autor
O singură platformă. Soluția completă pentru strategia ta de conținut online vezi toate articolele