De ce Vladimir Putin nu se poate întoarce acasă, pur și simpu. Explicațiile unui politician român

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe al României, a explicat în ce mod se va întoarce Vladimir Putin acasă după tot acest efort militar realizat.

„Compromisul rezonabil trebuie să fie în mod evident la vedere – o parte a lui – și în regim confidențial o altă parte”, a explicat Cristian Diaconescu în exclusivitate, la Europa FM. Fostul ministru de Externe a mai spus la Europa FM că Vladimir Putin nu se poate întoarce în Rusia pur și simplu pentru că s-a ajuns la un nivel avansat de desfășurare militară.

„S-a ajuns la un nivel de desfășurare militară și de ridicare a capacității ofensive care, chiar dacă Biden a renunțat la cuvântul „iminență” a unui conflict, totuși plutește în aer și o astfel de perspectivă extrem de gravă”, a spus Cristian Diaconescu. „Deci cred că Vladimir Putin nu va da la o parte propunerile de dialog, fie cu Statele Unite, fie cu Alianța Nord-Atlantică. După părerea mea, în special cu Statele Unite. Pentru că din declarațiile inițiale – ca și foarte multe semnale primite din diverse zone – o altă parte a intenției acestui demers a fost din partea Moscovei înlocuirea europenilor cu americanii”, a spus Cristian Diaconescu.

„Deci americanii nu vor fi refuzați la masa dialogului cu Vladimir Putin. Aici cred că deja există un anume tip de câștig. Se pare că l-au înțeles și unii și alții – și americanii și alianța nord-atlantică pentru că au trimis searat propuneri scrise. Și nu împreună. Și separat s-au trimis trupe în România”, a mai spus Cristian Diaconescu.„Din acest punct de vedere au adus americanii la masă. Deci deja au reușit un anume tip de pas”, a conchis politicianul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...