De la 1 februarie 2022: Noua lista a medicamentelor cu 20 de molecule inovative

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul a actualizat lista de medicamente gratuite și compensate care prevede introducerea a 20 de molecule inovative.

Aceste medicamente noi sunt destinate pacienților cu afecțiuni neurologice, oncologice-leucemii și limfoame, muscoviscidoză, hipertensiune arterială, afecțiuni pulmonare cronice, hemofilie și talasemie, boli rare, hepatite cronice, Parkinson, psoriazis cronic sever, poliartrită reumatoidă.

Ministerul Sănătății precizează că actualizarea acestei liste intră în vigoare de la 1 februarie și 1 martie 2022, după caz.

”Aceste medicamente sunt destinate pacienților cu o evoluție a bolii dificil de controlat, iar în unele cazuri reprezintă ultima sau singura soluție terapeutică”, a transmis ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...