De la 1 mai: Veștile bune pentru cei care merg în Grecia

Grecia a decis se renunţe la certificatul verde pe durata sezonului estival. Începând cu 1 mai, turiştii nu vor mai trebui să facă dovada vaccinării împotriva coronavirusului, să prezinte un test negativ sau dovada trecerii prin boală.

Grecia renunţă la certificatul verde. Potrivit unui informări postate pe grupul Forum Grecia, autorităţile au modificat condiţiile de intrare în ţară.
Autorităţile din Grecia au decis că începând cu data de 1 mai, turiştii nu vor mai avea nevoie să prezinte un certificat de vaccinare, test negativ sau să facă dovada trecerii prin boală ca să intre în ţară.

Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turişti este suspendată. Începând cu 15 martie 2022 călătorii care vizitează Grecia nu mai sunt obligaţi să completeze formularul de localizare PLF”, se mai arată în informarea postată pe grupul Forum Grecia.

Nu va mai fi nevoie de prezentarea certificatului covid nici pentru a…

De asemenea, nu va mai fi nevoie de prezentarea certificatului covid nici pentru a putea intra în restaurante, magazine sau în alte spaţii închise.

”Excepţie fac angajaţii nevaccinaţi din spitale, case de bătrâni sau instituţii pentru persoane bolnave care vor face 2 teste rapide pe săptămână”, se mai arată în informare.

Şi Italia a relaxat măsurile de restricţie. Din 1 mai s-a renunţat la certificatul COVID, iar masca de protecţie va mai fi obligatorie în doar în mijloacele de transport în comun şi în cinematografe.

Obligaţia de vaccinare rămâne în vigoare doar pentru personalul sanitar, până pe 31 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...