De la 1 septembrie vor fi spectacole, festivaluri, concerte, târguri, fără RESTRICȚII. Nu la noi…

Adunările culturale (spectacole, concerte etc.) de peste 5.000 de persoane vor fi autorizate începând cu 15 august, respectând „anumite condiții sanitare”, a declarat, marți, 4 august, Ministerul Culturii din Franța într-un comunicat.

Este necesară lăsarea unui loc liber între două persoane sau grupuri de persoane, precum și purtarea unei măști, reamintește Ministerul, după publicarea unui decret la sfârșitul lunii iulie prin care se anunță posibile derogări.

De la 1 septembrie 2020, pot fi organizate spectacole, festivaluri, concerte, precum și târguri și expoziții, fără nicio limită a numărului de persoane și fără autorizație. Noi informații despre evoluția măsurilor de sănătate vor fi disponibile în jurul datei de 24 august, spune ministerul, în timp ce diverse sectoare ale artelor spectacolului au continuat să alerteze asupra activităților lor, din cauza interdicției adunărilor mari.

O evoluție a limitelor de spectatori pe stadioane

Cât privește meciurile, într-un interviu acordat pe 20 iulie presei franceze, ministrul Sportului din Franța, Roxana Mărăcineanu, a pledat pentru o evoluție a limitelor de spectatori pe stadioane, și a îndemnat să nu mai fie bazate „pe noțiunea de gabarit, ci doar pe distanțarea fizică”.

Dacă scutirea poate fi extinsă de la un meci la altul în cadrul unui campionat, prefectul poate decide în orice moment să pună capăt acesteia dacă nu mai sunt îndeplinite condițiile sanitare sau organizatorice. Decretul intră în vigoare cu o săptămână înainte de reluarea Ligii 1, în weekendul 22-23 august și 15 zile înainte de cel al Top 14. Cluburile ar trebui, prin urmare, să poată depăși cifra de 5.000 de spectatori, dar fără a putea, în mod evident, să ocupe toate locurile, având în vedere constrângerile distanțării fizice. Unele echipe, ca Lorient (Ligue 1) sau Brive (Top 14), au suspendat abonamentele pentru a nu depăși această limită.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Diploma universitara unica la nivel european! Planul Comisiei Europene

Diploma universitară unică la nivel european! Planul Comisiei Europene

Absolvenții de facultate din Uniunea Europeană vor avea la finalul studiilor o diplomă universitară unică, recunoscută pe tot teritoriul UE. Comisia Europeană dorește ca instituțiile...
Soft pentru estimarea distrugerilor de cladiri in razboi, creat la Galati

Soft pentru estimarea distrugerilor de clădiri în război, creat la Universitatea...

Estimarea distrugerilor provocate de în război de atacurile cu drone și rachete sau bombardamente poate fi realizată cu ajutorul unei aplicații create de un...