De la Ceaușescu la circul Cîțu-Ciolacu-Ciucă

De mai bine de două luni de zile, trăim într-un spectacol de circ politic prea lung şi păgubitor dat de circarii şi clovnii aleși prin votul din decembrie 2020.

Practic, la ora actuală, românii se împart în două categorii: cei care nu sunt clovni, și sunt foarte mulți, și…clovnii. Dar capul de afiș al spectacolului de circ care are loc în aceste zile în ”România lucrului bine făcut” este ținut de un dresor pe nume Klaus Werner Iohannis și trei clovni: Cîțu, Ciolacu și Ciucă.

Astfel, zi de zi, pas cu pas, în loc să trecem la tehnologia 5G, ne îngropăm în mocirla celor 3 C. Adică, Florică, Rică și cu Nae, vor să le demonstreze românilor că au mai mult succes decât au avut pe vremea lui Ceaușescu cei trei titani ai scenei românești Trandafir, Patraulea și Gogu Steriade în comedia ”B.D. la munte și la mare”.

Numai că pe cei trei din vremea lui Ceaușescu îi recomanda talentul, iar pe cei de azi, îi chinuie talentul. Cei 3 C sunt atât de talentați că dacă nu am ști, ai zice că atunci când deschid gura îl auzim pe Ceaușescu înainte de fuga din balconul Comitetului Central.

Acest an a fost cel în care am spus că stabilizăm economia. Creștem salariul minim cu 11% din 2022. Venim cu măsuri pentru amânarea facturilor la energie. Vom discuta despre salarii, pensii și alocații la construcția bugetului pentru anul viitor. (…) Toate țările am trecut prin criza anul trecut, dar România e țara care își revine cel mai mult. (…) Bunăstarea se simte deja, se vede în investiție, ne permitem să creștem salariul minim fără să creăm dezechilibre majore. Dacă nu am fi avut resurse suplimentare, alocările suplimentare din sănătate ar fi dus la creștere deficitelor”, spune premierul Florin Cîțu. Ura, ura, uraaa!

Categoric va fi o creştere. Ne menţinem creşterea pe care o avem în cele zece măsuri. Vom veni după următoarea şedinţă, după ce avem toate calculele pe impactul bugetar şi vă vom prezenta acest lucru. Cresc, nu scad. Vom veni exact cu procedura, să o înţeleagă toată lumea”, promite liderul PSD Marcel Ciolacu. Ura, ura, uraaa!

Au fost stabilite următoarele elemente: va creşte pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu 10%. Pentru cei care au un cuantum între 1.000 de lei şi 1.600 de lei se va da o indemnizaţie de 1.200 de lei la începutul anului viitor doar pentru anul viitor. Cei care au pensie mai mare de 4.000 de lei nu vor mai fi scutiţi de plata CASS. De asemenea, se va acorda cea de a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap. Pentru copiii între o zi şi doi ani se va asigura plata a 600 de lei lunar, iar alocaţia va creşte la 243 de lei. De asemenea, salariul minim va creşte la 2.550 de lei. Am convenit împreună cu celelalte partide ca acesta să poată fi acordat pe 24 de luni”, anunță Nicolae Ciucă la Palatul Parlamentului. Ura, ura, uraaa!

Nicolae Ceauşescu în decembrie 1989: ”Doresc să vă informez pe dumneavoastră de o importantă hotărâre adoptată, în această zi, de Comitetul Politic Executiv, privind nivelul de trai al oamenilor muncii. Am hotărât, în această dimineaţă, ca începând de la 1 ianuarie să majorăm, în cursul anului viitor, retribuţia minimă de la 2.000 de lei la 2.200 de lei. Am hotărât să majorăm pensiile minime de la 800, la 900 de lei. Am hotărât, totodată, ca pensia de urmaş să fie majorată cu 100 de lei. Vom creşte, de asemenea, ajutorul social de la circa 500, la 800 de lei, ceea ce vom asigura în acest fel condiţiuni bune, corespunzătoare, de muncă şi de viaţă pentru toţi cetăţenii patriei noastre. Aceste măsuri demonstrează cu putere că, pe măsura dezvoltării economiei, facem totul pentru a asigura ridicarea continuă a nivelului de trai, material şi spiritual, al poporului, potrivit hotărârilor Congresului Partidului.” 

Ura, ura, uraaa!

Practic, la 32 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, constatăm că l-au executat pe Ceaușescu pentru că a promis mărirea salariilor, pensiilor și a ajutoarelor sociale ca să vedem astăzi că sunt trei clovni dresați de magul Iohannis – Ciolacu, Cîțu, Ciucă, care se chinuie să-l plagieze, dar fără succes, pe cizmarul de la Scornicești! Aplauze furtunoase!

Ura, ura, uraaa! 

1 COMENTARIU

  1. Ion Teleanu! Frumos articol.
    Când actuali politicieni de guvernământ, corupți și penali, … te devalorizează pe tine sau pe alții, o fac din perspectiva că ei sunt ființe superioare și tu ești inferior lor.
    Când s-ar putea să te simți rău pentru că un politician ca tov. Escu, … din viața ta te-a rănit emoțional pentru ceea ce pare a fi o cauză rea sau nicio cauză, cred că ar putea fi util să încerci să ții cont de aceste contradicții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Puiu Popoviciu_INQUAM_Photos_Octav_Ganea-1024x683

Mall Băneasa trece sub controlul Ungariei. EXCLUSIV

Unul dintre cele mai mari centre comerciale din București - Băneasa Shopping City, va fi preluat în scurt timp de către o firmă din Ungaria. Tranzacție...