De la începutul anului, 289 de copii s-au înecat în Mediterana în încercarea de a ajunge în Europa

Publicat: 14 iul. 2023, 21:18, de Magda Marincovici, în Internațional
De la începutul anului, 289 de copii s-au înecat în Mediterana în încercarea de a ajunge în Europa

Potrivit ONU, în primele șase luni ale lui 2023, aproximativ 289 de copii au pierit în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, transmite BFMTV.

Ceea ce este echivalent cu 11 copii morți în fiecare săptămână.

Această cifră este de două ori mai mare comparativ cu primele șase luni din 2022, a precizat Fondul Națiunilor Unite pentru Copil (UNICEF), făcând apel la crearea de culoare umanitare sigure care să permită copiilor să-și găsească un refugiu în Europa.

”Numărul copiilor care și-au pierdut viața în încercarea de a traversa Mediterana pentru a ajunge în Europa s-a dublat în prima jumătate a anului comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat responsabilul pentru migranți din cadrul UNICEF, Verena Knaus.

Estimăm că, în cursul primelor șase luni ale anului curent, 11.600 de copii au traversat Mediterana, dublu comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”, a mai adăugat aceasta.

În primele trei luni ale lui 2023, 3.300 de copii au traversat marea (71% din numărul total) fără să fie însoțiți sau erau despărțiți de familiile lor, potrivit UNICEF.

Această cifră este de trei ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

”Acești copii trebuie să știe că nu sunt singuri. Liderii din toată lumea trebuie să acționeze de urgență”, a subliniat Varena Knaus.