De luni elevii revin la cursuri: Cât de pregătite sunt școlile

Publicat: 04 feb. 2021, 11:40, de Raluca I. Heroiu, în Educație , ? cititori
De luni elevii revin la cursuri: Cât de pregătite sunt școlile
A început vacanța pentru elevii claselor primare

De luni, 8 februarie, majoritate elevilor din România revin fizic la cursuri. Joi sunt stabilite reglementările legate de redeschiderea școlilor. În acest sens are loc o videoconferință la care participă reprezentanții Inspectoratului Școlar din municipiul București și din celelalte județe din țară.

Situația școlilor din Sectorul 1

Primarul sectorului 1 Clotilde Armand susține că toate grădiniţele, şcolile şi liceele din învăţământul de stat sunt pregătite pentru reluarea cursurilor în condiţii de siguranţă sanitară.

Școlile din sectorul 1 vor fi dezinfectate înainte cursuri. Pentru această procedură vor fi folosite nebulizatoarele de care dispune Primăria Sectorului 1. De asemenea, în școli vor fi distribuite măşti de protecţie şi dezinfectanţi.

„Suntem pregătiţi cu tot ce este necesar pentru reluarea cursurilor şcolare în cele mai bune condiţii. Zilele acestea, vom dezinfecta prin nebulizare toate unităţile de învăţământ şi vom distribui măşti şi dezinfectante pentru a preveni infectarea cu COVID-19 a elevilor şi cadrelor didactice din Sectorul 1. Vreau să asigur pe toată lumea că şcolile din Sectorul 1 sunt pregătite din punct de vedere sanitar pentru reluarea cursurilor”, a declarat primarul Clotilde Armand.

Costurile lunare estimate pentru materiale de protecţie se ridică la aproximativ 100.000 de euro, conform Primăriei Sectorului 1.

Situația școlilor din Sectorul 5

Reprezentanții Sectorului 5 din Capitală menționează că toate unitățile de învățămând dispunde măști sanitare de protecție pentru personalul didactic și pentru elevi și de dezinfectanți.

„În prezent, toate unităţile de învăţământ din sectorul 5 au în stoc produse igienico sanitare, măşti de protecţie de unică folosinţă şi produse de igienă şi dezinfecţie (dezinfectanţi pentru mâini)”, au informat representanții primăriei.

Primăria Sectorului 5 anunță că au fost acordate din bugetul local fonduri pentru achiziţia de servicii de dezinfecţie sălilor de clase.

De asemenea, toate unitățile de învățământ din Sectorul 5 dispun de materiale de igienă și dezifecție, cât și de dispozitive de măsurare a temperarurii.

Mai mult, în 11 școli din Sectorul 5 au fost montate separatoare din plexiglas transparent în sălile de clasă.

„Având în vedere discuţiile purtate în spaţiul public privind măsura de eliminare a panourilor de plexiglas, începând cu semestrul al II-lea al anului şcolar în curs, ne-am adresat în acest sens reprezentanţilor Ministerului Educaţiei şi Cercetării în vederea obţinerii unui punct de vedere cu privire la necesitatea continuării procedurii de achiziţie de separatoare pentru pupitrele elevilor”, a precizat Primăria Sectorului 5.

Probleme cu căldura în școlile din Sectorul 5

Autoritatea locală a afirmat că în mai multe şcoli livrarea agentului termic nu este realizată în parametrii corespunzători de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti, ca atare s-a adresat Primăriei Municipiului Bucureşti pentru remedierea problemei.

Citește și