Pericol de incendiu în cinci școli din sectorul 6 al Capitalei. Avertisment lansat de Ciucu

Cu doar câteva zile înainte de data la care ar trebui să fie redeschise școlile, primarul Ciprian Ciucu avertizează că în cinci școli din sectorul 6 al Capitalei există pericol de incendiu.

 „Pericol de incendiu. Lucrări de mântuială în 5 şcoli. La o verificare în teren, constructorul nu a respectat proiectul tehnic iar firma de dirigenţie de şantier (aceea care trebuia să ne protejeze interesele în faţa constructorului) nu a existat, nu au semnalat neconcordanţele ISU cu proiectul tehnic, iar reţeaua electrică montată este neconformă. Oamenii aceştia sunt iresponsabili”, a anunţat primarul Ciucu pe Facebook.

Primarul Ciprian Ciucu a amintit de tragedia de la Colectiv.

„Să fie clar: eu nu accept lucrări neconforme, cu riscul de a plăti politic pentru incompetenţa fostei administraţii. După Colectiv şi incendiile de la spitale, asta ar fi chiar culmea, să nu învăţăm din greşelile doreilor şi din cinismul politicienilor! Oricum, cei vinovaţi vor plăti, acum voi analiza contractele şi vom aplica penalităţi. Aştept explicaţiile firmei care s-a ocupat de dirigenţia de şantier, apoi, dacă nu sunt pertinente, este posibil să le desfac contractul şi să-i fac şi de râs, în mod public. Eu fac tot ce ţine de mine să începem şcoala cât mai repede, dar nu vom începe şcoala în aceste clădiri până ce nu este totul conform!”, a mai spus Ciucu.

Un incendiu a avut loc, vineri dimineață, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, acolo unde au fost tratate primele cazuri de coronavirus din țara noastră. În ziua respectivă atât premierul cât și vicepremierul au lăudat modul de intervenție al echipelor de pompieri. Inițial au fost declarate patru victime, însă la câteva ore distanță, după apariția procurorilor, a mai fost descoperit un cadavru în baia spitaluluiA șasea victimă a fost confirmată sâmbătă, Ministerul Sănătății confundând datele pacientului care a murit. Ultimele două victime au fost confirmate duminică și luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Dănuț Păle ține CV-ul la secret. A dezvoltat o afacere de...

Afacerile de tip cartel au devenit o normalitate în România. În timp ce directorii sau șefii din instituții semnează pentru contracte din bani publici...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...