De Sf. Andrei începe sezonul de schi! Unde se poate schia?

Vești bune de Sf. Andrei! Pe Valea Prahovei, la Poiana Brașov și la Straja, românii vor putea să meargă la schi în mini-vacanța prilejuită de Sf.Andrei și Ziua Națională a României.

În Azuga vor fi deschise pârtiile pentru începători

„De mâine se dă startul la distracție!”, au scris, azi, pe Facebook, cei de la Ski Azuga, dar au adăugat: „Se vor deschide doar pârtiile de începători!” Pârtia de începători bandă de la Sorica și Pârtia Cazacu Începători – deservită de babyschi, celelalte pârtii din Azuga rămân închise deocamdată. Ziarul Puterea a sunat la una dintre școlile de schi din Azuga și a aflat că restul pârtiilor sunt în curs de amenajare. Administratorii pârtiilor din Azuga speră că poate la telescaun, la Sorica, se va deschide sezonul pe 1 decembrie sau pe 2 decembrie, restul pârtiilor, însă, nu sunt gata să primească schiorii.

La Sinaia și Bușteni nu se poate schia de Sf. Andrei

La Bușteni, Pârtia Kalinderul nu va fi gata să-și primească schiorii încă. Au fost pornite tunurile pentru înzăpezirea artificială a pârtiilor, însă deschiderea sezonului nu va fi de Sf. Andrei. Nici în Sinaia, sus, la Cota 2000, nu se poate schia, fiindcă, deși a nins, a fost viscol și vânt puternic, iar zăpada nu s-a așternut uniform, ci sunt porțiuni golașe, lipsite total de zăpadă sau au foarte puțină și nu pot fi folosite.

În Poiana Brașov pârtiile se vor deschide în partea superioară a Masivului Postăvarul

Altfel stau lucrurile în Poiana Brașov, cel puțin în partea superioară a Masivului Postăvarul. Acolo, Primăria Municipiului Brașov a anunțat că de Sf. Andrei, începând cu ora 9.00, se deschid pârtiile din partea superioară a masivului Postăvaru, din Poiana Brașov și cele pentru începători.

Stațiunea Straja: „Sezonul de schi 2023-2024 este deschis. Ne vedem pe pârtie!”

Și administratorii pârtiilor din stațiunea Straja, din județul Hunedoara, vor să deschidă sezonul de schi pe 30 noiembrie și au pornit toate cele 45 de tunuri de zăpadă artificială. „Ne-am propus să deschidem sezonul de schi pe 30 noiembrie şi să avem un strat de zăpadă bătută cu ratracul în grosime de 30 de centimetri”, a declarat unul dintre administratorii pârtiilor din Straja. De altfel, cei de la Straja au anunțat deja pe Facebook: „Sezonul de schi 2023-2024 este deschis. Ne vedem pe pârtie!”

Mai multe articole...

Cele mai citite articole