De unde a ajuns să cumpere Danone zer pentru a-și reduce prețurile

Grupul francez Danone a început să cumpere din ce în ce mai mult zer şi aluminiu din Asia pentru a reduce costurile, o decizie care îi va nemulţumi pe fermierii francezi, în primul rând, dar și pe furnizorii europeni de aluminiu.

Un director de la Danone a declarat pentru Reuters că din cauza inflaţiei accelerate, care a început cu pandemia de Covid-19 şi a fost agravată de războiul din Ucraina, industria alimentară a obligată să taie cheltuielile şi să îşi protejeze marjele operaţionale.

Danone, unul dintre cei mai mari producători mondiali de alimente, și-a extins baza de furnizori de materii prime pe piețele din Asia, inclusiv India, China şi Asia de Sud-Est, a declarat directorul de operațiuni Vikram Agarwal.

„Am început un program înainte de războiul din Ucraina şi riscurile ulterioare la adresa aprovizionării precum și creșterea costurilor în Europa au făcut acest program și mai important”, a spus Agarwal.

Astfel, grupul îşi achiziționează ambalajele de aluminiu, plastic și hârtie, dar și ingrediente de genul zer şi maltodextrină din afara Europei.

Însă, decizia de a-şi procura zer din străinătate ar putea pune presiune pe relaţiile dintre Danone şi fermierii din Franța şi restul continentului, avertizează analiștii.

Zerul este un ingredient important în producția de lapte praf precum și al produselor nutriționale pentru persoanele în vârstă.

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...