De Ziua Națională: Cum va decurge azi parada militară în zona Arcului de Triumf din Bucureşti

La parada de Ziua Naţională sunt mobilizaţi sute de poliţişti şi jandarmi, în zona Arcului de Triumf din Bucureşti. Spectatorii care vin la eveniment nu au nevoie de certificat verde, însă autorităţile fac apel la public să respecte regulile de protecţie sanitară.

1.500 de militari și specialiști din Ministerele Apărării Naționale și din cel al Afacerilor Interne, precum și de la Serviciul de Telecomunicații Speciale și Administrația Națională a Penitenciarelor, cărora li se vor adăuga militari străini participă azi la parada națională organizată în capitală cu ocazia Zilei Naționale a României. Potrivit MApN sunt prezentate și 100 de mijloace de luptă, iar în funcție de condițiile meteorologice sunt utilizate 30 de aeronave. De asemenea, în zona Arcului de Triumf din București este amplasată o expoziție de tehnică militară care va putea fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale.

Părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii

„În zona oficială delimitată de organizatori au acces 400 de persoane cu certificat verde. Pentru publicul spectator nu există obligativitatea certificatului verde. Publicul spectator poate asista la paradă din sectorul de drum dintre Piața Victoriei și Piața Arcului de Triumf, pe care îl şi recomandăm, dar și dinspre Piața Charles de Gaulle către Arcul de Triumf, dar trebuie precizat că acolo avem restricții de deplasare pietonală. Avem și câteva recomandări pentru participanți: să respecte măsurile forţelor de ordine, părinții sunt rugați să supravegheze cu atenție sporită copiii și este foarte important să fie respectate toate măsurile de protecţie sanitară”, a declarat căpitanul Alexandru Iacob, reprezentantul Jandarmeriei Bucureşti, potrivit Rador.

Circulaţia maşinilor în zona Arcului de Triumf din București este restricţionată progresiv, începând de la ora 5:00 dimineaţa, iar celor care doresc să vină la paradă li se recomandă să folosească transportul în comun.

Și la Alba Iulia cel mai așteptat moment al zilei de 1 Decembrie este parada militară. Peste 400 de militari vor defila în orașul Marii Uniri. Parada militară cu trupe și tehnică de luptă se va desfășura în zona B-dului 1 Decembrie 1918, azi de la ora 15:00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...