Decizia prelungirii carantinei în Timișoara stârnește un scandal. Președintele CJ Timiș, acuze la adresa Bucureștiului

Publicat: 22 mart. 2021, 16:30, de Laura Macovei, în POLITICĂ , ? cititori
Decizia prelungirii carantinei în Timișoara stârnește un scandal. Președintele CJ Timiș, acuze la adresa Bucureștiului

Carantina de la Timișoara s-a transformat într-un adevărat scandal politic după decizia lui Raed Arafat de a prelungi măsura carantinării Timișoarei. Acum, după decizia de la București, mai mulți liberali acuză o intervenție politică.

Propunerea de continuare cu o săptămână a carantinei nu avusese suficiente voturi pentru a fi adoptată în Consiliul Județean pentru Situații de Urgență. Edilul Dominic Fritz se abținuse de la vot și reclamase că DSP ar fi propus carantină pentru localități conduse de USR-PLUS și PSD, dar nu și pentru unele conduse de PNL, care aveau rate de infectare mai mari.

Domnul ministru nu înțelege, cum de obicei Bucureștiul nu înțelege Timișoara, cum n-a înțeles Timișoara nici în 1989, când ne-am revoltat împotriva comunismului. Nu înțelege nici acum, când se uită doar la cifre. Timișoara nu reprezintă numai cifre, reprezintă mai mult decât atât”, a spus Alin Nica, luni dimineață, la Digi24.

Alin Nica a adăugat ca „organele de ordine să nu mai stea la ieșirea din localități și să facă o verificare formală a celor care intră și ies, ci să meargă țintit în locurile unde sunt sunt aglomerări de persoane. Nu neapărat să dea amenzi, ci să informeze și să fie proactivi. Dacă oamenii nu se conformează, să dea amenzi”.

Președintele CJ Timiș continuă cu acuze la adresa șefului DSU: „Domnul Arafat, decât să se răzbune pe timișoreni, mai bine repară acele TIR-uri care stau de patru luni nefolosite din cauza lipsei căldurii”.