Decizia unui judecător a șocat în Anglia: o mamă cu Covid-19 ar trebui lăsată să moară

O femeie din Anglia, bolnavă de Covid-19, a intrat în comă după ce a născut luna trecută. Judecătorul a decis că ar trebui lăsată să moară împotriva dorințelor familiei de a o menține în viață și de a continua tratamentul.

Personalul medical de la Spitalul din Leicester a declarat că șansele de supraviețuire ale femeii, în vârstă de 30 de ani, sunt mici. Familia care este de religie musulmană a cerut prelungirea tratamentului și că „doar Dumnezeu poate să pună capăt vieții”, transmite BBC.

Femeia a fost dusă la spital în cea de-a 32-a săptămână de sarcină, fiind bolnavă și de Covid-19. Medicii au reușit să-i facă operație de cezariană la scurt timp după internare.

Cazul femeii a fost audiat marți la Curtea de Protecție, unde sunt analizate problemele legate de persoanele care nu au capacitatea mentală de a lua decizii pe cont propriu.

Unul dintre membrii personalului medical al spitalului i-a spus judecătorului că pancreasul pacientei și unul dintre plămânii acesteia nu mai funcționează, iar șansele de a se vindeca de Covid-19 sunt slabe. Pe femeie o mai așteaptă acasă o fată de trei ani.

Judecătorul a decis că medicii pot înceta în mod legal tratamentul pacientei și că aparatele nu fac altceva „decât să-i prelungească moartea”. Acesta a mai precizat că personalul medical au pregătit un plan de îngrijire paliativă, iar membrii familiei pacientei o pot vizita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban, fostul premier al României

Ludovic, te iubesc! Poze cu Orban și amanta tinerică EXCLUSIV

Telenovela dintre Ludovic Orban, fostul premier al României, și Cristina Todoran, tinerica politiciană PNL-istă continuă. Am primit la redacție un set de fotografii inedite...