Luptătoarea din Belarus rămâne în arest preventiv

Un tribunal din Belarus a decis, vineri, menţinerea în arest preventiv a Mariei Kolesnikova – unul dintre liderii opoziţiei, până la 8 noiembrie.

Maria Kolesnikova, supranumită de către internauți “Luptătoarea din Belarus” este inculpată pentru „acţiuni în sensul subminării securităţii naţionale a țării”, după cum a comunicat Comisia de investigaţii.

Kolesnikova a fost arestată după ce s-a opus expulzării în Ucraina. Reprezentanţi ai opoziţiei din Belarus au denunţat anterior că a fost răpită în plin centrul Minskului de către mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în civil cu mască pe faţă, care au băgat-o într-un microbuz şi au dus-o către o destinaţie necunoscută. Mai târziu, opoziţia a semnalat dispariţia altor doi membri ai “Consiliului de coordonare” al opoziţiei belaruse, potrivit agenției de presă Belta.

Ultima dintre cele trei femei politiciene

Kolesnikova, membră a Consiliului de coordonare, conceput pentru a asigura tranziţia paşnică a puterii, era ultima dintre cele trei femei politiciene rămasă în Belarus, care şi-au unit forţele înainte de alegerile din 9 august într-o încercare de schimbare a regimului Lukaşenko. Ea a jucat un rol important în săptămânile de manifestaţii şi de greve ale protestatarilor care îl acuză pe Lukaşenko de trucarea alegerilor.

Într-un interviu acordat Reuters luna trecută, Kolesnikova a lansat un apel către Occident să nu-l recunoască pe Lukaşenko drept preşedinte, spunând că regimul său se va prăbuşi.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole