Luptătoarea din Belarus rămâne în arest preventiv

Un tribunal din Belarus a decis, vineri, menţinerea în arest preventiv a Mariei Kolesnikova – unul dintre liderii opoziţiei, până la 8 noiembrie.

Maria Kolesnikova, supranumită de către internauți “Luptătoarea din Belarus” este inculpată pentru „acţiuni în sensul subminării securităţii naţionale a țării”, după cum a comunicat Comisia de investigaţii.

Kolesnikova a fost arestată după ce s-a opus expulzării în Ucraina. Reprezentanţi ai opoziţiei din Belarus au denunţat anterior că a fost răpită în plin centrul Minskului de către mai mulţi bărbaţi îmbrăcaţi în civil cu mască pe faţă, care au băgat-o într-un microbuz şi au dus-o către o destinaţie necunoscută. Mai târziu, opoziţia a semnalat dispariţia altor doi membri ai “Consiliului de coordonare” al opoziţiei belaruse, potrivit agenției de presă Belta.

Ultima dintre cele trei femei politiciene

Kolesnikova, membră a Consiliului de coordonare, conceput pentru a asigura tranziţia paşnică a puterii, era ultima dintre cele trei femei politiciene rămasă în Belarus, care şi-au unit forţele înainte de alegerile din 9 august într-o încercare de schimbare a regimului Lukaşenko. Ea a jucat un rol important în săptămânile de manifestaţii şi de greve ale protestatarilor care îl acuză pe Lukaşenko de trucarea alegerilor.

Într-un interviu acordat Reuters luna trecută, Kolesnikova a lansat un apel către Occident să nu-l recunoască pe Lukaşenko drept preşedinte, spunând că regimul său se va prăbuşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...